window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

JTI Romania isi adauga numele langa cel al Turneului Stradivarius, ajuns in 2011 la cea de a patra editie. Violonistul Alexandru Tomescu invita intre 5 si 29 mai, in 14 orase din tara, la un spectacol nemaiauzit si nemaivazut: cele 24 de capriciii de Paganini, insotite de proiectii video. Pe 19 mai, vioara Stradivarius se va face auzita in Bucuresti, la Sala Radio.

Atunci cand a primit vioara Stradivarius Elder-Voicu, in 2007, Alexandru Tomescu facea o promisiune ce parea fantezista: De-a lungul celor cinci ani in care am vioara in folosinta, o voi duce in fata cat mai multor romani. Ei sunt proprietarii de drept ai acestui instrument, deoarece Stradivarius-ul face parte din patrimonial national. Turneele Stradivarius, ce au debutat in 2008, constituie o implinire a acestei promisiuni.
Turneul vine anul acesta cu o propunere pe cat de indrazneata, pe atat de tentanta: Integrala capriciilor de Paganini, cea mai dificila colectie de lucrari muzicale scrise vreodata pentru vioara, concomitent cu dinamizarea intregului spectacol muzical printr-o serie de proiectii video, realizate pe un ecran de mari dimensiuni (5m x 3m).
Pe langa regalul muzical, spectatorii concertelor se vor bucura de imagini foarte sugestive, ce incearca sa surprinda luptele ce se dadeau in sufletul lui Paganini, bolile teribile ce-l chinuiau sau intra in intimitatea substantei din care sunt alcatuite viorile: lemnul.
Mai multe detalii pot fi gasite pe www.turneulstradivarius.ro si pe FB www.facebook.com

Palmaresul lui Alexandru Tomescu numara peste 100 de premii I nationale si nu mai putin de 26 de distinctii internationale, la concursuri de prestigiu precum: Niccolo Paganini (Italia), Pablo Sarasate (Spania), Marguerite Long Jacques Thibaud (Franta) sau George Enescu (Romania). In ultimii ani, violonistul a fost invitat sa se alature pedagogilor celebri ai viorii in juriile unor concursuri internationale din Italia, Franta sau Romania.
De-a lungul a peste 20 de ani de activitate concertistica acordurile viorii tanarului roman au rasunat in cele mai mari sali de concerte ale lumii: Carnegie Hall New York, Concertgebouw Amsterdam, Berliner Philarmoniker, Thatre des Champs lyses Paris sau Metropolitan Arts Center Tokyo.
In calitate de presedinte al fundatiei culturale Remember Enescu Alexandru Tomescu este implicat in numeroase proiecte muzicale, in special in organizarea concursului international de vioara Remember Enescu .

Japan Tobacco International (JTI) este membra a Grupului Japan Tobacco (JT)., producator mondial de produse din tutun. JTI comercializeaza trei dintre cele mai vandute cinci marci la nivel mondial : Winston, Mild Seven si Camel. Alte marci internationale includ Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie of London, Glamour si LD. Avand sediul central la Geneva (Elvetia), Japan Tobacco International are peste 25.000 de angajati si operatiuni in 120 de tari. Pentru mai multe informatii, vizitati www.jti.com.

Go to Top