Junior Achievement Romania a castigat premiul international pentru inovatie exemplara si antreprenoriat

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/arta / cultura / entertainment, business / banci / asigurari / finante/Junior Achievement Romania a castigat premiul international pentru inovatie exemplara si antreprenoriat

Bucuresti, 27 iulie 2010: MetLife Foundation si Junior Achievement (JA Romania) celebreaza un deceniu de inovatie prin acordarea celui de-al 10-lea premiu pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial.

JA Romania a castigat premiul Fundatiei MetLife – 2010 Entrepreneurial Award – si un grant de 25.000 USD, demonstrind inovatie de exceptie si spirit antreprenorial prin programul Online Innovation Tournament.

In ultimii 10 ani, Junior Achievement (JA Romania) si Fundatia MetLife au avut un parteneriat care a onorat practica conceptelor – cheie ale JA: antreprenoriat si inovatie, prin intermediul caruia a oferit suport financiar pentru sustinerea programelor JA.

MetLife Foundation si JA impartasesc aceeasi implicare in a pregati tinerii pentru succes in economia globala a declarat Dennis White, presedinte si CEO MetLife Foundation. Suntem incantati sa ne alaturam JA Worldwide onorind JA Romania pentru munca exemplara depusa in orientarea tinerilor catre succes.

Aceasta recunoastere ca lider in inovatie si antreprenoriat de catre Fundatia MetLife prin acordarea acestui premiu este o provocare si o mandrie, a declarat Stefania E. Popp, CEO JA Romania. Utlizind mijloace concrete de aplicare a inovatiei la locul de munca, recomandam tinerilor din programele JA metodele practice in care pot folosi mai bine ceea ce invata la scoala, pentru viitor.

Prin Online Innovation Tournament, JA Romania a dezvoltat un nou model de organizare si eficientizare a costurilor programelor nationale Innovation Camp, prin utilizarea colaborarilor online si a conferintelor live online. Versiunea standard a Innovation Tournament poate acoperi 5 locatii si cel putin 250 de studenti, iar modelul poate fi usor de adaptat altor obiective de dezvoltare profesionala. JA Romania a implementat prima editie a Online Innovation Tournament in anul 2010, lunile ianuarie-februarie, prin intermediul Skills@Work Challenge

Online Tournament, in parteneriat cu British Council si compania Microsoft. JA Romania a invitat 50 de scoli vocationale din 5 orase din Romania pentru a-si selecta participantii. Toti elevii si profesorii au primit conturi Live@Edu si au avut posibilitatea de a accesa grupuri private de lucru, unde echipele au gasit documentatia pentru competitie, au lucrat la propunerea lor si au organizat intalniri online aditionale activitatii offline a proiectului. Competitia s-a incheiat cu o finala nationala on-site, castigatorii pe plan local alaturindu-se celor selectati din Bucuresti si lucrind cu ajutorul a 10 voluntari business ai companiei Microsoft la dezvoltarea unui produs promotional pentru un portal real (www.e-aptitudini.ro) care reuneste cursurile IT existente pe piata romaneasca pentru toate nivelurile de utilizatori.

Opt organizatii ale JA worldwide 5 din Statele Unite si 3 internationale au primit fiecare cate un grant in valoare de 25.000 USD din partea Fundatiei MetLife pentru spirit antreprenorial si transmiterea inovatiei prin intermediul programelor curente ale JA.

Inovatia si creativitatea pe care JA Romania le-a demonstrat prin programul Online Innovation Tournament arata ca aceste concepte centrale ale JA pot fi aplicate in lumea reala a afacerilor. a spus Jack Kosakowski, presedinte, CEO Junior Achievement USA. Castigatorii premiului din acest an au demonstrat ca aptitudinile dobandite in cadrul programelor JA sunt aceleasi aptitudini necesare pentru a avea succes in viata.
Toti castigatorii au fost recunoscuti in cadrul Conferintei Nationale de Leadership a Junior Achievement USA care a avut loc la Minneapolis pe 21 iulie.
Premiul Fundatiei MetLife 2010 Entrepreneurial Award reprezinta un mod semnificativ de a recunoaste si inspira inovatia in JA prin finantarea acelor programe care sustin inovatia si spiritul antreprenorial.

Despre Fundatia MetLife
Fundatia MetLife a fost infiintata in anul 1976 de catre MetLife pentru a continua lunga traditie de contributii corporate si implicarea in problemele comunitatii. Granturile oferite de Fundatie sprijina domenii ca sanatatea, educatia, programele civice si culturale. Fundatia a finantat programele JA inca din anul 1979. Pe langa faptul ca sponsorizeaza Entrepreneurial Award din anul 2001, Fundatia a oferit granturi importante pentru dezvoltarea si implementarea JA Exploring EconomicsTM, un program prin intermediul caruia elevii de liceu dobindesc concepte fundamentale despre economie. Pentru mai multe detalii despre Fundatia MetLife, vizitati www.metlife.org.

Despre Junior Achievement
Junior Achievement este cea mai mare organizatie destinata sa inspire si sa pregateasca tinerii pentru a avea succes intr-o economie globala. Printr-o retea devotata de voluntari din comunitatea de afaceri, Junior Achievement ofera programe in-school si after-school pentru studenti, axate pe 3 domenii principale: orientare profesionala, antreprenoriat si educatie economica. In prezent, 125 de programe individuale sunt urmate de mai mult de 4 milioane de tineri din Statele Unite, carora li se adauga 5,7 milioane de studenti care folosesc programele JA in alte 122 de tari. Pentru mai multe informatii accesati www.ja.org.

Despre Junior Achievement Romania
JA Romania, organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 325.000 de elevi din 1.200 de institutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. Pentru detalii accesati www.jaromania.org.

Daniela Staicu, Marketing Manager, Junior Achievement Romania
Office: +40-21-312 3194 ; +40-21-312 30 66; Fax: +40-21-315 6043
Calea Victoriei 155, D1/tronson 6, Bucharest 1, 010073, Romania
www.jaromania.org; www.antreprenoriat.org; www.voluntarcenter.ro
daniela.s@jaromania.org
http://www.jaromania.org

Go to Top