window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

KMG International continua implementarea programului “Change for good”

  • Advertising4U.ro-Stiri.de.Business
KMG International, parte a companiei naționale de petrol și gaze din Kazakhstan – KazMunayGas, va continua în perioada următoare implementarea programului “Change for good”, destinat consolidării și dezvoltării activităților și operațiunilor Rompetrol din România dar și din restul țărilor în care este prezent.
Realizat în accord cu strategia KazMunayGas și a fondului național suveran al statului Kazakhstan – Samruk-Kazyna, acesta vizează până în 2018 o eficientizare și o îmbunătățirea a întregului flux de operațiuni specifice activităților de rafinare – petrochimie, trading – aprovizionare cu materie primă, retail – marketing, upstream – servicii industriale. De asemenea, programul va urmări și o reducere a cheltuielilor operaționale și o creștere a profitabilității, efectul economic vizat fiind de aproximativ 130 milioane USD până în 2018 (30 milioane USD in 2015).
“Realizarea programului “Change for good” va permite atingerea unui nou nivel de dezvoltare a KMG International și o consolidare a poziției deținute de compania natională KazMunayGas pe plan internațional”, declară Zhanat Tussupbekov, directorul general al KMG International.
Recent, o delegație a companiei naționale de petrol și gaze din Kazkhstan – KazMunayGas și a fondului național suveran Samruk-Kazyna a vizitat principalele active de producție ale KMG International din România, iar cu această ocazie au analizat și experiența acumulată de companie în dezvoltarea și implementarea programului “Change for good”.
“Rompetrol are o poveste de spus, iar rezultatele de până acum a acestui program ne inspiră și ne determină să analizăm și să folosim această experiență, eventual într-un cadru mai larg de aplicare – nu numai în compania in sine, ci la un nivel de grup” declară Adamas Ilkevicius, Chief Transformation Officer în cadrul Samruk-Kazyna.
Fondului național suveran Samruk-Kazyna a lansat în luna septembrie 2014 un amplu program de transformare a activităților și operațiunilor desfășurate de cele 300 de companii, inclusiv KazMunayGas, acesta vizând trei obiective majore – creșterea valorii activelor existente, optimizarea portofoliului și perfectionarea managementului corporativ. Aceste obiective susțin strategia adoptată la nivel național – Kazakhstan-2050, ce urmărește pozitionarea Kazakhstan-ului între primele 30 cele mai dezvoltate țări din lume.
În cursului anului trecut, programul a fost inițiat și în alte trei mari companii din portofoliul fondului Samruk-Kazyna – compania națională de căi ferate Kazakhstan Temir Zholy, compania națională de servicii postale Kazpost și compania națională de petrol și gaze KazMunayGas. KMG International este prima subsidiară a KazMunayGas care a demarat în 2014 programul de transformare a business-ului.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top