window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

La doar 16 ani poti face investitii pe piata bursiera in competitia de tranzactionare virtuala Piata de capital

S-au deschis inscrierile la cea de-a doua editie a competitiei de tranzactionare bursiera pentru elevi si studenti, Piata de capital.

Concursul Piata de capital este organizat de Junior Achievement Romania (JA) cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si S.S.I.F. Tradeville S.A si se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani.

Participantii au posibilitatea sa administreze online, pe platforma Tradeville, cate un cont virtual in valoare de 50.000 RON, prin care sa tranzactioneze actiuni ale companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti, pentru o perioada de trei luni.

La incheierea concursului, se acorda premii care constau in deschiderea unui cont real in valoare de 1.500 RON, pentru concurentul care a obtinut cel mai mare randament si carti de specialitate in domeniul financiar pentru ocupantii celui de-al doilea si al treilea loc care vor fi evaluati in functie de numarul de tranzactii efectuate si capacitatea de diversificare a portofoliului.

Prima editie a competitiei s-a desfasurat in 2009 iar premiantii au fost echipe de elevi din Oradea, Targu Mures si Buzau. „Competitia ne-a dat posibilitatea de a vedea cum functioneaza sistemul bursier, sa ne dezvoltam gandirea si desigur spiritul competitiv. A fost o experienta unica.” a declarat Gavrilut Darie, unul dintre elevii care a facut parte din echipa castigatoare, ocupanta a primului loc.

Concursul face parte dintr-un proiect mai amplu Piata de capital, care cuprinde pe langa competitie si un program educational in scoala, lansat in anul scolar 2008/2009. Programul a fost implementat in 2009 in 28 universitati, licee, colegii nationale, colegii tehnice din 19 orase din Romania, iar la competitie au luat parte peste 500 de elevi si studenti.

In acest an scolar, proiectul va fi prezentat in patru orase: la Bucuresti (20 octombrie si 21 octombrie), Cluj Napoca (28 octombrie 2010), Constanta (4 noiembrie) si Iasi (11 noiembrie).

Pentru mai multe informatii cu privire la agenda evenimentelor si modul de inscriere, va rugam sa vizitati site-ul www.piatadecapital.jaromania.org, sectiunea Competitie.

Despre Junior Achievement
Organizatie non-profit a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, institutiile de invatamant si sunt sustinute financiar si cu consultanta de catre comunitatea de afaceri.

Despre Tradeville
Tradeville, lider de piata in online trading, a fost prima companie din Romania care a dezvoltat o platforma de tranzactionare online, ceea ce a consacrat-o ca fiind singurul intermediar care, in ultimii zece ani, si-a mentinut pozitia de lider in clasamentul Sibex si locul in top zece al intermediarilor de retail de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Lider in dezvoltarea inovatiilor tehnologice pe piata de capital, Tradeville ofera aplicatii online simple pentru investitorii la inceput de drum, dar si aplicatii online si desktop avansate si customizabile pentru traderii activi. Clientii Tradeville au posibilitatea de alege instrumentele care li se potrivesc: actiuni, obligatiuni, contracte futures, options sau CFDs pe marile piete internationale.

Despre Bursa de Valori Bucuresti
Misiunea BVB este de a asigura si a promova o piata eficienta, cu reguli corecte, atractiva si compatibila cu standardele europene, care sa devina un factor de influenta a tendintelor economice si institutionale si sa se constituie intr-un mediu de dezvoltare si initiativa antreprenoriala. Toate acestea au la baza oferta de servicii, mecanisme si norme pentru mobilizarea, atragerea si alocarea eficienta a resurselor.
In scopul misiunii mentionate mai sus, in ultimii ani BVB a dezvoltat un sistem performant de tranzactionare, ARENA, si-a diversificat paleta de produse financiare disponibile la tranzactionare si-a actualizat in permanenta regulile, regulamentele si mecanismul de piata pentru a le alinia la standardele cerute atat de legislatia europeana in vigoare, cat si de nevoile participantilor la piata. Mai mult decat atat, BVB a initiat cooperari cu variate burse de valori in scopul fructificarii elementului de best practice.

Pentru informatii suplimentare:

Junior Achievement Romania
Daniela Staicu – Marketing Manager
Tel: +40 730 330 881
E-mail: daniela.s@jaromania.org
Website: www.jaromania.org

Bursa de Valori Bucuresti
Ileana Botez – Director comunicare si marketing
Tel: +40 21 307 95 00
E-mail: ileana.botez@bvb.ro
Website: www.bvb.ro

Tradeville
Victor Stanila PR Officer
Tel: +40 756 161 931
E-mail: victor.stanila@tradeville.eu
Website: www.tradeville.eu
daniela.s@jaromania.org
http://www.piatadecapital.jaromania.org

Go to Top