S-au deschis inscrierile la cea de-a doua editie a competitiei de tranzactionare bursiera pentru elevi si studenti, Piata de capital.

Concursul Piata de capital este organizat de Junior Achievement Romania (JA) cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si S.S.I.F. Tradeville S.A si se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani.

Participantii au posibilitatea sa administreze online, pe platforma Tradeville, cate un cont virtual in valoare de 50.000 RON, prin care sa tranzactioneze actiuni ale companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti, pentru o perioada de trei luni.

La incheierea concursului, se acorda premii care constau in deschiderea unui cont real in valoare de 1.500 RON, pentru concurentul care a obtinut cel mai mare randament si carti de specialitate in domeniul financiar pentru ocupantii celui de-al doilea si al treilea loc care vor fi evaluati in functie de numarul de tranzactii efectuate si capacitatea de diversificare a portofoliului.

Prima editie a competitiei s-a desfasurat in 2009 iar premiantii au fost echipe de elevi din Oradea, Targu Mures si Buzau. „Competitia ne-a dat posibilitatea de a vedea cum functioneaza sistemul bursier, sa ne dezvoltam gandirea si desigur spiritul competitiv. A fost o experienta unica.” a declarat Gavrilut Darie, unul dintre elevii care a facut parte din echipa castigatoare, ocupanta a primului loc.

Concursul face parte