window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

La Oradea s-a discutat despre piața unică digitală

La Oradea s-a discutat despre piața unică digitalăÎn 24 aprilie a avut loc la Oradea conferința Agenda Digitală pentru Europa 2020, parte a roadshow-ului ce poartă același nume, organizat de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale în parteneriat cu Agora Group.

Adrian Stănescu, Consilier MCSI și Sorin Iorguș, Consilier MCSI au deschis evenimentul vorbind despre pilonii cheie ai Agendei Digitale: piața digitală unică dinamică, interoperabilitate și standardizare, încredere și securitate, acces rapid și ultrarapid la internet, cercetare și inovare, creșterea gradului de alfabetizare digitală și TIC pentru provocările sociale. Obiectivul general este de a aduce beneficii economice și sociale durabile datorită unei piețe unice digitale bazate pe internetul rapid și ultrarapid și pe aplicațiile interoperabile.

Maria Perhaiță, Șef serviciu Strategii și Accesare Fonduri, Centrul Național România Digitală, a vorbit în continuare despre Platforma pentru Integrarea Serviciilor E-Guvernare în SEN, care urmărește necesitatea de a crește eficiența, accesul și încrederea în guvernarea electronică, necesitatea implementării Directivei Serviciilor (CE / 123/ 2006) în ceea ce privește Punctul de Contact Unic, de tip electronic și procedurile electronice și necesitatea creșterii performanței administrației publice, prin reducerea barierelor administrative și îmbunătățirea mediului de afaceri, în linie cu Planul Național de Reforme corelat cu Strategia Lisabona, 2005, prin implementarea conceptului de ”one-stop-shop” (OSS) în guvernarea electronică.

Romulus Maier, Managing Partner Agora Group, a prezentat Alianța Digitală pentru România, fondată pe 21 februarie 2012 cu scopul de a prmova colaborarea interorganizațională pentru incluziunea digitală. Aceasta și-a propus pentru anul curent să creeze o platformă online pentru comunicare între membri – website,  forum de discutii, cont în social media, o altă platformă de comunicare cu publicul, selectarea unor activități eligibile care să fie desfășurate anual de către voluntari și membrii, promovarea Campionului Digital – o persoană publică având  notorietate care să susțină proiectele de e-Skills, realizarea unui cadru care să permită voluntarilor să participe în acțiuni de e-Skills și utilizarea social media, a instrumentelor de comunicare în cloud pentru a maximiza impactul la scară națională

Roxana Popescu, ESSN Sales Specialist, Public Sector HP România, a pus accentul pe valoarea publică a e-guvernării și pe transformarea centrată pe cetățean. Componentele HP pentru e-guvernare includ o platformă de interoperabilitate, servicii publice, servicii interne de guvernare, registre publice, servicii de infrastructură, servicii de management al documentelor și proceselor interne și servicii de transfer de informație.

Mara Bocancea, Referent de Specialitate Agenția Cluj Teletrans, a punctat faptul că Teletrans dispune de o reţea de fibră optică naţională de peste 5000 km, având la bază tehnologie IP/MPLS cu capacităţii n x 10G. Compania fiind prezentă în toate oraşele de interes tehnologic de pe teritoriul României se recomandă drept un bun furnizor de servicii și partener al instituțiilor publice și companiilor private pentru incluziunea digitală.

Agenda Digitală pentru Europa 2020 reprezintă una dintre cele şapte iniţiative-pilot ale Strategiei Europa 2020 dezvoltată de Comisia Europeană.

În Romania, proiectul Agenda Digitală pentru Europa 2020 este dezvoltat de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Următoarea conferință din cadrul roadshow-ului va avea loc mâine, 03 mai 2012, la Sibiu, Hotel Continental Forum, sala Paris Eiffel.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media: ADSI, Ziare.com, Hit.ro, Business24, PR Wave, PR Wave Directory, Medialook, IT Trends, Digital Trends, AgoraNews, ARIES, ANIS, Byblos.

Mai multe detalii găsiți la http://digitalagenda.ro si http://www.agora.ro/conferinta/digital-agenda-romania-oradea#intro .

Go to Top