La Oradea s-a discutat despre piața unică digitalăÎn 24 aprilie a avut loc la Oradea conferința Agenda Digitală pentru Europa 2020, parte a roadshow-ului ce poartă același nume, organizat de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale în parteneriat cu Agora Group.

Adrian Stănescu, Consilier MCSI și Sorin Iorguș, Consilier MCSI au deschis evenimentul vorbind despre pilonii cheie ai Agendei Digitale: piața digitală unică dinamică, interoperabilitate și standardizare, încredere și securitate, acces rapid și ultrarapid la internet, cercetare și inovare, creșterea gradului de alfabetizare digitală și TIC pentru provocările sociale. Obiectivul general este de a aduce beneficii economice și sociale durabile datorită unei piețe unice digitale bazate pe internetul rapid și ultrarapid și pe aplicațiile interoperabile.

Maria Perhaiță, Șef serviciu Strategii și Accesare Fonduri, Centrul Național România Digitală, a vorbit în continuare despre Platforma pentru Integrarea Serviciilor E-Guvernare în SEN, care urmărește necesitatea de a crește eficiența, accesul și