window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) organizeaza in data de 28 iunie 2010 masa rotunda de lansare oficiala a 5 programe de Master de Studii de Dezvoltare Internationala, in cadrul a 5 institutii de invatamant superior de stat din tara: Academia de Studii Economice din Bucuresti (Facultatea de Relatii Economice Internationale), Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi (Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice), Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca (Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii), Universitatea din Bucuresti (Facultatea de Filosofie) si Universitatea de Vest din Timisoara (Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii).

Dezvoltarea programelor de masterat in Studii de Dezvoltare Internationala s-a realizat la initiativa MAE, in parteneriat cu PNUD Romania, in contextul implementarii programului Intarirea capacitatii nationale institutionale si de educatie pentru implementarea proiectelor si programelor de asistenta oficiala pentru dezvoltare (ODA), finantat de MAE din bugetul ODA pe 2007.
Acest proiect, implementat in perioada ianuarie 2008-iunie 2010, a avut printre obiective pregatirea specialistilor romani in domeniul cooperarii internationale pentru dezvoltare, inclusiv prin intermediul programelor de invatamant superior, respectiv programe masterale, in cadrul carora studentii romani vor studia: teorii si strategii de dezvoltare internationala, organizatiile si institutiile internationale implicate in acest domeniu, mecanisme institutionale si financiare folosite, strategii de buna guvernare, dezvoltare sociala, fenomene contemporane in tarile in curs de dezvoltare (globalizare, migratie).
Specialistii pregatiti in cadrul acestor masterate se vor putea integra in contextul profesional national deschis de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si dobandirea statutului de donator de asistenta oficiala pentru dezvoltare (ODA).
Politica nationala de cooperare pentru dezvoltare este definita de Strategia Nationala privind Politica nationala de cooperare internationala pentru dezvoltare, fiind coordonata si implementata de catre Ministerul roman al Afacerilor Externe. Mai multe informatii despre aceasta politica pot fi accesate pe website-ul MAE (www.mae.ro), la sectiunea Politica de cooperare pentru dezvoltare sau pe website-ul dedicat acestei politici, www.aod.ro.

Luni, 28 iunie 2010 (Agenda)

Orele: 13:00 14:00 Masa rotunda
14:00 14:30 Conferinta de presa

Loc de desfasurare: Institutul Diplomatic Roman (IDR), B-dul Primaverii nr. 17 Bucuresti

Vor vorbi despre program si necesitatea sprijinirii capacitatii educationale in domeniul dezvoltarii Doru Costea, Secretar de Stat pentru Afaceri Globale – MAE, Yesim Oruc – Reprezentant Rezident PNUD Romania si reprezentantii universitatilor partenere.

Pentru mai multe informatii: Denisa Jacobsen, Ofiter de Proiect PNUD, Tel. 021 2017826, 0733 00 32 98, e-mail: denisa.jacobsen@undp.org
gina.morosanu@undp.org

Go to Top