Lansarea în România a unei cărți-semnal!

  • Lansarea în România a unei cărți-semnal!

Lansarea în România a unei cărți-semnal!

Aseară la Librăria Eminescu a avut loc lansarea volumului VACCINURILE și AUTOIMUNITATEA, coordonat de Yehuda Shoenfeld, Nancy Agmon-Levin și Lucija Tomljenovic, recent publicat de Editura Christiana. La evenimentul moderat de Prof. Dr. Pavel Chirilă au participat numeroși părinți interesați de o informare corectă care să le permită să ia decizii sănătoase și responsabile pentru copiii și familiile lor.

Este vorba de un tratat de imunologie aplicată, la care au contribuit nu mai puțin de 77 de autori, medici provenind dintr-un spectru foarte larg de specializări medicale precum imunologie, reumatologie, dermatologie, neurologie, boli autoimune, alergologie, medicină internă etc., care activează în importante Universități și centre medicale și de cercetare din Europa și Statele Unite.

Lucrarea are o abordare echilibrată evidențiind meritele operei vaccinaliste, dar lansează un semnal de alarmă asupra reacțiilor sale adverse ,,severe și chiar fatale“. Cartea este rezultatul zecilor de ani de experiență în vaccinologie și autoimunitate și a studierii unei cazuistici și literaturi de specialitate extrem de vaste.

VACCINURILE ȘI AUTOIMUNITATEA are 37 de capitole structurate în trei părți și exprimă un adevăr dramatic: o parte dintre oamenii sănătoși (despre care nu știm dacă s-ar fi îmbolnăvit vreodată) fac boli autoimune după și prin administrarea unui vaccin: lupus, vasculite, artrită reumatoidă, boli de țesut conjunctiv nediferențiate, purpură trombocitopenică, boală celiacă etc.

Vorbitorii la eveniment au oferit o perspectivă extinsă asupra problematicii vaccinurilor: medicală, etică, juridică, socială și umanitară. Prof. Dr. PAVEL CHIRILĂ, Dr. RAREȘ SIMU, nutriționistul DUMITRU BALAN, Conf. Univ. Dr. COSTEL STANCIU, Directorul Editurii Christiana RĂZVAN CODRESCU, Av. ALEXANDRA OBERSCHI și actrița ANI CREȚU – în calitate de mamă a unui copil vătămat de vaccinuri, au oferit rând pe rând argumente care ne îndeamnă să reflectăm serios la necesitatea acceptării unui act medical încă prea puțin înțeles; dar recomandat și administrat neselectiv și fără niciun screening preliminar la milioane de oameni.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

«Bolile autoimune au o bază genetică, adică sunt foarte personale şi este naiv să credem că toţi oamenii sunt la fel“. De aceea, orice sistem public de sănătate care încearcă să introducă în corpul unui om sănătos o moleculă farmaco­logic activă, motivând proeminenţă, comite un act nedeon­tologic şi lipsit de etică, lăsând sintagma drepturile omu­lui“ goală de conţinut. Autorii acestei cărţi au o conştiinţă profesională înaltă. Ei nu critică vaccinurile, dar demască reacţiile adverse imune şi autoimune, cu scopul evitării lor şi cu speranţa că metoda poate fi perfecţionată.», Dr. Pavel Chirilă, Prefață la ediția 2016.
Cartea adusă în România prin eforturile Asociației Christiana, dar și a mai  mai multor ONG-uri și părinți, se adresează în primul rând medicilor, dar și părinților, moașelor, educatorilor, juriștilor, guvernanților, tuturor celor implicați în creșterea copiilor și responsabili de consilierea părinților. Este nevoie de un dialog solid între părinți și medici, cu respectarea dreptului fundamental al fiecărui om de a decide asupra propriei sănătăți și integrități.
«Autorii cărții sunt medici specializați în imunologie fundamentală și clinică. Este vorba de o lucrare curajoasă în condițiile vremurilor noastre deoarece trezește un spirit de prudență – altfel destul de amorțit sau bine manipulat – spirit prevazător imperios necesar de vreme ce unele guverne vor să decreteze obligativitatea vaccinării, adică să-și agreseze poporul lor cu o lege totalitară. », Dr. Pavel Chirilă, Prefață la ediția 2016.

O parte din concluziile cărții ar putea fi rezumate astfel :
Sunt vaccinurile 100% sigure ? NU
Pot fi vaccinurile administrate oricui ? NU
Se practică în acest moment înainte de orice vaccinare (inclusiv a nou-născuților) un screening complet al pacientului și o investigare a istoricului medical al familiei sale cu două generații în urmă pentru a decide dacă pacientul este sau nu electiv pentru vaccinare cu riscuri minime ? NU
Vaccinurile pot da morți subite ? DA
Vaccinurile sunt nesigure ? DA

Sperăm că şi în România practicienii din domeniul me­dical – imunologi, cercetători şi clinicieni, medici de fami­lie, epidemiologi, factori de decizie din sistemul de sănă­tate publică – vor primi cartea, cu studiile, experienţele şi adevărurile descoperite în ea, ca pe un eveniment ştiinţific preţios, de care – în mod necesar şi chiar obligatoriu – tre­buie să se ţină cont.

Fără îndoială trăim un moment de răscruce în istoria omenirii. Vaccinarea este un fenomen care trebuie înțeles în întregul său, reconsiderat, stopat dacă se dovedește necesar, pentru că impactul său asupra speciei umane este uriaș și aproape imposibil de anticipat pe termen mediu și lung.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!