window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Lansarea oficiala a raportului studiului Balanced Scorecard in Romania 2010

Acumen Integrat anunta lansarea oficiala a raportului studiului Balanced Scorecard in Romania 2010, realizat in perioada Noiembrie 2010 Aprilie 2011, prin intermediul www.BalancedScorecardinRomania.ro si in colaborare cu Junior Chamber International Romania, in calitate de partener promotor.

Beneficiind de un numar de peste 500 de respondenti, studiul a vizat explorarea nivelului de familiaritate, intelegere si folosire a Balanced Scorecard in organizatiile din Romania. Acesta este primul lansat dintr-o serie de studii pe teme legate de managementul performantei in Romania, ce urmeaza a fi realizate anual de catre Acumen Integrat.

Echipa de cercetatori a fost formata din:

– Coordonator: Alexandra Moldovan, Manager Solutii Performanta Individuala, Acumen Integrat, Cluj-Napoca;
– Cercetator: Sorina Mone, Manager Solutii Performanta Operationala, Acumen Integrat, Cluj-Napoca;
– Cercetator: Adrian Brudan, Manager Solutii Performanta Strategica, Acumen Integrat, Cluj-Napoca;
– Indrumator stiintific: Nicoleta Dorina Racolta-Paina, Lector Dr., Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca.

Lansat in Noiembrie 2010, studiul Balanced Scorecard in Romania 2010 si-a propus sa determine cu rigurozitate tendintele, perceptiile si fluctuatiile in folosirea si popularitatea conceptului Balanced Scorecard in Romania, prin explorarea unui numar cat mai mare si mai diversificat de opinii legate de nivelul de intelegere, familiarizare si modul de folosire a acestuia. Ne propunem sa abordam in cadrul unor studii viitoare si alte subiecte de interes din sfera Managementul Performantei Organizationale, precum folosirea de indicatori de performanta la nivel organizational si criterii de performanta la nivel individual, a declarat Coordonatorul studiului, Alexandra Moldovan, Manager Solutii Performanta Individuala, Acumen Integrat.

Studiul a contribuit la identificarea situatiei curente si formularea tendintelor in raport cu perceptia si utilizarea Balanced Scorecard in Romania. Printre cele mai relevante rezultate ale studiului se pot mentiona:

– Gradul inalt de familiaritate (81.5%) cu Balanced Scorecard in randul mediului de afaceri din Romania;
– 81,4% dintre cei care au auzit de conceptul Balanced Scorecard considera benefica implementarea conceptului in organizatii;
– 76,5% considera oportuna pe viitor implementarea BSC in organizatiile in care activeaza.

Rezultatele studiului demonstreaza interesul sporit in Romania pentru folosirea sistemelor de management performantei, care se contureaza a deveni o capabilitate organizationala generatoare de avantaj competitiv. Rezultatele integrale ale raportului studiului Balanced Scorecard in Romania 2010 sunt disponibile in format PDF pe portalul www.IndicatoridePerformanta.ro.

Despre Acumen Integrat

Acumen Integrat este o companie romaneasca de cercetare si consultanta, cu sediul in Cluj-Napoca, specializata in oferirea de solutii in managementul performantei la nivel strategic, operational si individual. Serviciile oferite cuprind implementarea de sisteme de management al performantei, audit de performanta, optimizarea folosirii indicatorilor de performanta, instruire profesionala si management de proiect. Compania opereaza www.IndicatoridePerformanta.ro, cea mai mare comunitate de profesionisti din Romania specializata in masurarea si managementul performantei.

Gabriela Grosu, Coordonator Marketing si Comunicare, Acumen Integrat
Tel: +40 264 414 360, Email: Gabriela.Grosu@acumen.ro, Website: www.acumenintegrat.ro

Go to Top