LAPAR – COMUNICAT DE PRESA

Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania –  LAPAR, a luat cunostinta cu interes si apreciere, de pozitia d-lui ministru Daniel Constantin, de a nu semna Declaratia de la Berlin, prin care Romania se angaja intr-un program “prin care se propune asigurarea unor productii importante de soia pentru hrana animalelor, libera de OMG”. Prin semnarea unui asemenea document oficial , la nivel institutional de stat, d-l Ministru ar fi angajat tara si producatorii agricoli din productia vegetala, la o optiune contrara interesului national si al fermierilor romani.

O informatie de presa, din partea Ministerului, informeaza insa, ca a fost luat acceptul stiintific al conducerii Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, pentru semnarea Declaratiei de la Berlin, iar miercuri va avea loc o intalnire cu “reprezentantii agricultorilor”, pentru a primi si avizul acestora.

Informam opinia publica, ca singurul reprezentant al agricultorilor din sectorul vegetal la nivel national, este LAPAR, pe care d-l Ministru si colaboratorii sai apropiati incearca sa-l elimine din dialogul firesc, considerand-l incomod pentru deciziile arbitrare luate de aceasta institutie. Totodata, din discutiile purtate cu conducerea ASAS, rezulta ca acel “accept stiintific”, a fost doar o speculatie a unor discutii verbale purtate cu doi secretari de stat din minister si in nici un caz nu viza o prevedere subtila a Declaratiei, privind soia MG.

Atragem atentia d-lui Ministru si sfatuitorilor sai,  asupra pericolului si consecintelor ulterioare, ale deciziei de semnare a Declaratiei de la Berlin si ca LAPAR nu va fi niciodata de acord cu semnarea unui asemenea document.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Romania este singura tara din acest program, cu cel mai mare potential de producere a soiei, iar fermierii romani cunosc bine avantajele tehnologice, economice, de protectie a mediului si consumatorilor, prin cultivarea soiurilor MG.

Atragem atentia d-lui Ministru si sfatuitorilor sai, ca problematica OMG si orice decizii referitoare la aceasta tema, trebuie sa aiba la baza studii stiintifice aprofundate si fundamentate, elaborate de institutii academice si universitare, precum si alte institutii din domeniu si nu aranjamente de culise, specifice unor colaboratori ai domniei sale.

Informam, pe aceasta cale, Primul Ministru al Guvernului Romaniei, cu privire la practicile oculte, utilizate la Ministerul  Agriculturii, pentru justificarea unor decizii “democratice”. Totodata ii mai precizam d-lui Prim Ministru ca nici una dintre federatiile reprezentative la nivel national, din domeniile vegetal, taurine, ovine, etc., nu au fost invitate la intalnirea cu domnia sa, fiind mintit prin prezenta unor persoane total nereprezentative. Aceasta tactica a fost utilizata de d-l Ministru, pentru a masca imaginea reala a echipei sale, pe care o afiseaza fata de reprezentantii autentici ai agricultorilor.

Solicitam, cu acest prilej, d-lui Prim Ministru, sa analizeze aspectele semnalate, prin acest Comunicat, privind atitudinea total necorespunzatoare a conducerii ministerului agriculturii, fata de dialogul constructiv cu reprezentantii autentici ai agricultorilor, din toate sectoarele agriculturii.

                                                          Presedinte,

                                                      Laurentiu Baciu

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top