window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Lectii invatate la Masterclass – Forumul Performanta, Strategie si Balanced Scorecard in Romania 2012

Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWSPe 16 mai, a avut loc la Bucuresti Masterclass-ul  Implementarea si utilizarea in practica a sistemelor de management al performantei, precum Balanced Scorecard: studii de caz din sectorul public si privat. Evenimentul a facut parte din Forumul Performanta, Strategie si Balanced Scorecard in Romania 2012, un eveniment de referinta pentru practicienii romani interesati de managementul performantei si Balanced Scorecard.

Masterclass-ul de o zi a fost sustinut in limba engleza de catre dr. Ahmed Samy, directorul Biroului de Strategie si Management al Performantei din cadrul Western Region Municipality, Guvernul Abu Dhabi si dr. Mohamed Moustafa Mahmoud, consilier al Ministrului Muncii din Arabia Saudita, vicepresendinte Dezvoltare Organizationala in cadrul Savola Group si director executive al Institutului Madinah pentru Leadership si Antreprenoriat. Ambii sunt experti cu peste 12 ani de experienta internationala in strategie, managementul performantei si dezvoltarea proceselor decizionale.

Sesiunile celor doi vorbitori s-au axat pe studii de caz si discutii despre implementarea Balanced Scorecard in cadrul administratiei publice. Studii de caz au fost Western Region Municipality, Guvernul Abu Dhabi si Ministerul Muncii din Arabia Saudita.

In prima sesiune de Masterclass, dr. Ahmed Samy a discutat despre evolutia cadrului de management al strategiei bazat pe Balanced Scorecard, dezvoltarea si adaptarea strategiei, alinierea organizatiei, precum si despre executia strategiei, intalnirile de revizuire a acesteia in cadrul organizatiei pe care o conduce.

A doua sesiune a continuat cu prezentarea intitulata Factori cheie de success in implementarile Balanced Scorecard – Lectii invatate din practica, sustinuta de Dr. Mohamed Moustafa Mahmoud (Dr. 3M). Prezentarea a avut ca obiectiv oferirea unei priviri de ansamblu asupra proiectelor de implementare a Balanced Scorecard atat in sectoarele public, privat si non-profit, cat si in cadrul Ministerului Muncii din Arabia Saudita si a companiei Savola Group. Printre temele abordate s-au numarat:

  • Contributia adusa de top management;
  • Construirea competentei echipei;
  • Dezvoltarea Hartilor Strategiei si a indicatorilor de performanta (KPIs);
  • Sisteme de masurare a KPIs;
  • Legatura dintre recompense si performanta;
  • Automatizarea dashboard-urilor.

Intr-un interviu acordat dupa Masterclass de catre Adrian Neagoe, Project Manager Balanced Scorecard in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, marturiseste ca „Mi-as fi dorit sa particip la acest Masterclass acum 2 ani”, inainte ca institutia sa implementeze un sistem de management al performantei bazat pe Balanced Scorecard pentru ca „ascultand ceea ce s-a vorbit, mi-am dat seama ca puteam evita acele experiente care au fost mai neplacute”.

Anca Mihailciuc, Manager Public in cadrul Ministerului Administratiei Publice, Unitatea Centrala pentru Reforma Administratiei Publice si coordonator al implementarii Balanced Scorecard la nivelul administratiei publice centrale si locale a considerat participarea la Masterclass-ul din cadrul Forumului un prilej bun pentru a schimba opinii, pareri si solutii despre implementarea unui sistem de management al peformantei la nivelul administratiei publice, atat din perspectiva internationala, cat si din cea locala.

Participantii au apreciat abordarea inedita a prezentarilor, exercitiile practice si natura interactiva a discutiilor.

Pentru mai multe informatii referitoare la subiectele dezbatute in cadrul Forumului Performanta, Strategie si Balanced Scorecard, accesati blogul indicatorideperformanta.ro, unde pot fi gasite rezumatele fiecarei sectiuni din cadrul evenimentului.

Despre Acumen Integrat
Acumen Integrat este o companie romaneasca de cercetare si consultanta, cu sediul in Cluj-Napoca, specializata in oferirea de solutii in managementul performantei la nivel strategic, operational si individual. Serviciile oferite cuprind implementarea de sisteme de management al performantei, audit de performanta, optimizarea folosirii indicatorilor de performanta, instruire profesionala si management de proiect. Compania opereaza IndicatoridePerformanta.ro, cea mai mare comunitate de profesionisti din Romania specializata in masurarea si managementul performantei.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati:

Manager de proiect
Cosmin Dumitru Chindris
Tel.: +40 740 963 913
Email: Cosmin.Chindris@acumen.ro
Web: www.acumenintegrat.ro

Marketing
Gabriela Grosu, Coordonator Marketing si Comunicare
Tel.: +40 264 414 360
Email: Gabriela.Grosu@acumen.ro
Web: www.acumenintegrat.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top