Duminică, 26 iunie, la ora 19.00, duoul pianistic Les Enharmoniques, alcătuit din Maria Indricău și Anamaria Biaciu-Popa, va prezenta la Sala mică a Ateneului Român un recital  cu prilejul aniversării a 10 ani de activitate.

 „În eleganta Sală mică a Ateneului Român, veți întâlni, cu ocazia recitalului Les Enharmoniques Piano Duo, un Gabriel Fauré plin de gingășie și tandrețe.  Piesele din suita sa ,,Dolly” sunt, de fapt, mici cadouri muzicale pe care compozitorul le-a oferit fiicei unei foarte apropiate prietene. Veți recunoaște apoi țesătura armonică inconfundabilă a unui Serghei Rahmaninov tânăr și visător care, la 21 de ani, a compus cele Șase piese, op. 11 . La această întâlnire a maeștrilor participă și un Johannes Brahms la fel de tânăr și fascinat de muzica folclorică maghiară ca și de formula camerală a duetului pianistic (Dansurile ungare sunt scrise original pentru pian la patru mâini). Cu cea de a doua Rapsodie ungară, Franz Liszt, se va încheia recitalul nostru aniversar într-o manieră temperamentală și festivă“, declară pianista Anamaria Biaciu-Popa în invitația adresată publicului.

Filarmonica „George Enescu”
Duminică, 26 iunie  2022, ora 19.00 – Ateneul Român , Sala mică

Les Enharmoniques Piano Duo
Recital aniversar – 10 ani

MARIA INDRICĂU
ANAMARIA BIACIU-POPA

Program

Gabriel Fauré – Suita ,,Dolly”, op. 56

Serghei Rahmaninov – Șase piese, op. 11

Johannes Brahms – Dansuri ungare (selecții)

Fr. Liszt / F. Bendel – Rapsodia ungară nr. 2

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)

– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

Maria Indricău și Anamaria Biaciu-Popa sunt absolvente ale Universității Naționale de Muzică din București, iar  în prezent sunt formatoare ale tinerei generații de muzicieni prin activitatea desfășurată ca profesoare la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. Cele două pianiste au alcătuit în 2012 duo-ul „Les Enharmoniques”, devenind o prezență activă pe scenele românești. Anul 2015 le-a adus Premiul Publicului la Festivalul Muzicii Maghiare, organizat de Institutul „Balassi“ (devenit astăzi Institutul „Liszt“) din București, urmat de invitații la evenimente și festivaluri, dintre care men ț ionăm Bucharest Music &amp Film Festival, Nocturna Bibliotecilor, proiectul Rapsodii la Palat (Palatul Peleș) sau Festivalul Mogoșoaia Clasic. Cu multă energie și entuziasm, acest duo a acumulat, de-a lungul timpului, un vast repertoriu divers și antrenant.