window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Liceenii continuă să înveţe 3D Printing în şcoală

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

Imprimantele 3D au ajuns din nou în şcoală. O altă grupă de liceeni din Bucureşti sunt absolvenţii cursului de 3D Printing susţinut de ECDL ROMANIA cu sprijinul ENEVO Group.

Vineri, 12 iunie 2015, ora 12:00, îi vom felicita şi vom discuta cu elevii implicaţi la curs la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, împreună cu Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Învățarea noilor tehnologii este prioritară într-o societate în continuă schimbare, iar dobândirea competențelor IT de către tineri este o condiție obligatorie pentru exploatarea tuturor oportunităţilor digitale. Aceasta este tema de dezbatere a evenimentului la care vă invităm să testăm tehnologiile de imprimare 3D alături de absolvenţii trainingului inovativ.

 

13 elevi de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din capitală au participat la un training dedicat tehnicilor de modelare şi imprimare 3D prin proiectul Liceenii învaţă 3D Printing, iniţiat de ECDL ROMANIA cu sprijinul ENEVO Group. Proiectul a debutat la începutul anului cu o grupă pilot la un colegiu tehnic. Atunci, Ministrul Educaţiei, domnul Sorin Mihai Cîmpeanu, i-a felicitat personal pe absolvenţi şi a declarat: „Nu numai pentru absolvenţii de liceu, dar şi pentru absolvenţii de licenţe şi de mastere, în momentul în care se angajează, modul în care pot demonstra că şi-au însuşit cunoştinţele privind noile tehnologii este un criteriu esenţial la angajare. Deci, mergeţi pe acest drum.”

Şi în această etapă, timp de o lună, liceenii de la Vianu s-au întâlnit cu specialiştii ENEVO, având posibilitatea să aplice efectiv teoria, reuşind să imprime 3D propriile obiecte concepute.

Vineri, marcăm finalizarea cursului la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu alături de Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Vom asista la o sesiune de demostraţii 3D printing şi o dezbatere pe tema importanţei noilor tehnologii în educaţia generaţiilor viitoare. Vom intra în universul 3D cu elevii şi profesorii de la curs şi vom testa 3D printing împreună cu alţi liceeni şi profesori interesaţi. Tot atunci vom discuta despre posibilitatea de a integra un modul structurat de tehnici de imprimare 3D la nivelul educaţiei formale, non-formale sau informale.

În calitate de autoritate de certificare a competențelor digitale în România, ECDL ROMANIA se implică activ în ghidarea tinerilor spre accesul la competențe digitale reale şi oferă instrumentele utile pentru provocările ce decurg din transformările tehnologice. În acest context, susţinerea proiectului Liceenii învaţă 3D Printing este un demers firesc. Dovezile arată că expunerea la tehnologie nu poate fi echivalentă cu abilitatea de a o folosi. Dacă tinerii nu au acces la educaţie digitală în mod formal şi structurat, s-ar putea ca niciodată să nu se deblocheze pe deplin potenţialul tehnologiei digitale pentru ei ca şi cursanţi, angajaţi, antreprenori sau cetăţeni.

Pentru ENEVO Group, proiectul Liceenii învață 3D Printing reprezintă o noua provocare în dezvoltarea industriei imprimării 3D și a dezvoltării specialiștilor în 3D Printing din România. “Am dezvoltat acest curs, cât și modul de desfășurare a lui astfel încât să oferim elevilor nu numai o viziune de ansamblu asupra tehnologiei, dar și un ghid al construcției de obiecte, de la idee, la model digital, la produs fizic. Pe scurt, am sumarizat în acest program experiența, testele și cercetările echipei noastre din ultimii 2 ani în care am lucrat zi de zi cu imprimantele. Compania noastră susține dezvoltarea inovației prin educație și prin accesul la tehnologii cu potențial mare de dezvoltare pe viitor.”

 

Despre ECDL ROMANIA

 

Permisul european de conducere a computerului (ECDLEuropean Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări şi numără până în prezent peste 13 milioane de persoane înregistrate în program.

În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 700 de centre de testare acreditate pe întreg teritoriul ţării.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ecdl.ro sau www.ecdl.org.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top