European Family Business (EFB) și KPMG au lansat a treia ediție a Barometrului Afacerilor de Familie Europene, care măsoară nivelul de încredere al afacerilor de familie din Europa. Studiul, efectuat pe baza răspunsurilor online la chestionare primite de la 878 afaceri de familie din 18 țări europene, inclusiv România, arată că prognozele pentru afacerile de familie rămân pozitive, cu un nivel de încredere stabil la 70% (față de 71% în iunie 2014). Cu toate acestea, la fel ca și în prima și a doua ediție a publicației, scăderea profitabilității continuă sa fie una din principalele motive de îngrijorare pentru afacerile de familie (menționat de 47% dintre respondenți), reprezentând o creștere de 9% in ultimele 12 luni.

„Sondajele anterioare au ridicat semnale de alarmă în legătură cu forța de muncă și calificările angajaților. Această tendință pare a continua, având în vedere că “lupta pentru talente” s-a intensificat în mod constant, iar în această a treia ediție a fost estimată drept a doua cea mai mare provocare pentru respondenți (42%), un salt de 6% de la ultima ediție din iunie 2014”, a afirmat Alexandru Massaci, Director Consultanta in Afaceri, KPMG in Romania. În plus, ”costul forței de muncă” a urcat rapid pe locul 3 în lista provocărilor cu care se confruntă companiile, cu un salt de la 15% la 29% în 12 luni. În consecință, nu este surprinzător că 50% dintre respondenți ar saluta o reformă în reglementarea pieței muncii.

În mod optimist, sondajul arată că afacerile de familie continuă să crească. 54% dintre respondenți raportează în prezent o creștere a cifrei de afaceri (comparabil cu 44% in iunie). În plus, 48% dintre cei chestionați au mărit numărul de angajați în ultimele 6 luni, o creștere de 8% față de iunie 2014.

“Rezultatele acestui al treilea sondaj demonstrează încă o data că afacerile de familie sunt în creștere. Cu toate acestea, așa cum am văzut și din ultimul sondaj, presiunea asupra profitabilității, tendința îngrijorătoare care se manifestă în “lupta pentru talente” și complexitatea relațiilor de muncă sunt încă prezente. Aceste elemente ar trebui să fie un semnal pentru factorii decizionali că este nevoie urgentă de acțiune”, a afirmat Roger Pedder, președinte EFB.

După cum spune Richard Perrin, Partener Consultanta in Afaceri, KPMG in Romania: “ Este într-adevăr încurajator să vedem în acest al treilea Barometru că afacerile de familie continuă să fie optimiste în legătură cu viitorul lor, în ciuda mediului economic complex în care operează. În acest sens studiul a demonstrat o tendință constantă de creștere in ultimele 6 luni, iar respondenții preconizează noi investiții in perioada următoare. Cu toate acestea, continuă să se confrunte cu problemele legate de profitabilitate și de angajarea si păstrarea talentelor. Aceste aspecte vor continua să reprezinte o prioritate pe agenda afacerilor de familie și în anul 2015”.

  • 86% dintre respondenți au un plan de investiții strategice, 54% indică drept priorități extinderea și creșterea cotei de piață, in timp ce 33% intenționează să facă investiții în alte țări. 47% dintre liderii afacerilor de familie consideră că propria lor țară oferă cele mai atrăgătoare oportunități de afaceri iar 30% dintre respondenți spun că nu exportă.
  • Viitorul afacerilor de familie este strict legat de capitalul uman. Rugați să aprecieze în funcție de prioritate schimbările politice cu impactul cel mai mare pentru succesul afacerii lor în viitor, 50% dintre lideri au indicat că este necesară o mai mare flexibilitate a reglementărilor pe piața muncii (în creștere cu 11% comparativ cu 6 luni în urmă).
  • 87% dintre liderii afacerilor de familie intervievați în Europa au spus că o guvernanță corporativă puternică reprezintă un element esențial pentru succes.
  • 46% dintre liderii afacerilor de familie intenționează să transfere acțiunile sau conducerea afacerilor către generația următoare in anul 2015.

Accesati studiul aici:

http://www.kpmg.com/global/en/issuesandinsights/articlespublications/family-business/pages/family-business-barometer-a-more-confident-outlook.aspx