window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare

Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWSAsociaţia Română pentru Reciclare – RoRec şi Primăria Sectorului 6, reiau campania “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare” în Bucureşti, cu sprijinul partenerului Bosch, cu a doua parte a campaniei din această primăvără. Această a doua acţiune se va desfăşura sâmbătă, 7 aprilie.

La prima acţiune, din 31 martie, în ciuda vîntului puternic, 144 de bucureşteni au depus peste 4.000 de kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Având în vedere că duminică sunt Floriile, odată cu tradiţionala curâţenie de sărbători, este ocazia un moment tocmai potrivit pentru a scăpa şi de echipamentele electrice de care nu mai au nevoie, într-un mod responsabil. De aceea, bucureştenii din Sectorul 6 sunt invitaţi să se debaraseze de ele.

Sambata, 7 aprilie, acţiunea de colectare din Sectorul 6 al Capitalei va începe la ora 10.00. Bucureştenii sunt aşteptaţi să depună DEEE, până la ora 17.00, la cele cinci puncte de colectare special amenajate:

Zona 3 – Militari:

  1. Complex Apusului – parc
  2. Intersecţia Iuliu Maniu cu Şos. Virtuţii

Zona 4 – Crângaşi, Giuleşti, Grozăveşti:

  1. Calea Giuleşti – Podul Grant
  2. Părculeţ Crângaşi – intrarea dinspre metrou Crângaşi
  3. Intersecţia Bd. Constructorilor cu Calea Giuleşti

Punctele de colectare sunt deschise tuturor bucureştenilor interesaţi sa scape de echipamentele nefolositoare sau defecte, indiferent de sectorul în care locuiesc.

Beneficiază însă de preluarea gratuită de la domiciliu doar cetăţenii din Sectorul 6 care vor să scape de deşeurile foarte grele sau voluminoase. Pentru mai multe informaţii sau pentru programarea unui transport de la domiciliu, cetăţenii au la dispoziţie mai multe numere de telefon, după cum urmează: Romtelecom – 021.311.70.99, Vodafone – 0731.136.942, Orange – 0755.365.596, Cosmote – 0767.670.412. Apelurile vor fi preluate până sâmbătă, 7 aprilie, între orele 9.00-17.00.

Toţi deponenţii de DEEE vor fi înscrişi la o tombolă cu premii oferite de partenerul Bosch, ai cărei câştigători vor fi extraşi la data de 7 aprilie, la ora 19, la Primăria Sectorului 6. Premiile campaniei constau în electrocasnice Bosch: 5 maşini de spălat rufe, 10 aspiratoare şi 10 roboţi de bucătărie.

Detaliile despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodata, ne gasiti si pe facebook.com/AsociatiaRoRec, pentru mai multe informatii despre campanii, despre colectarea DEEE si despre un mediu curat.

Peste un milion de kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate, în 2011, în cadrul campaniei “Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”, a Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec. Dacă, în 2010, campania s-a desfăşurat în 13 judete, în anul 2011, Asociatia RoRec a desfăşurat nu mai puţin de 220 de acţiuni în 39 de judeţe şi în sectoarele 4 şi 6 din Bucureşti la care au participat, în total, peste 66.000 de cetăţeni.

Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea de materii prime în sectorul economic.

Contact

Asociaţia RoRec

Isabelle Greger

Project manager

E-mail: isabelle@complexmedia.ro

Mobil: 0722 216 403

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top