window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Studentii romani de peste hotare isi exprima ingrijorarea cu privire la situatia examenului de Bacalaureat. Pentru ca a critica este prea putin, prin Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) se ofera solutii care sa asigure un sistem educational performant la nivel international.

Bucureşti, 13 iulie 2011. Liga Studentilor Romani din Strainataterecunoaste si promoveaza excelenta academica romaneasca atat in Romania, cat si peste hotare. Astfel, rezultatele de la examenul de Bacalaureat din acest an sunt motive de ingrijorare pentru studentii de peste hotare, reprezentand o atentionare asupra realitatii triste a educatiei din Romania – o tara cu renume global pentru rezultatele exceptionale ale elevilor sai in toate domeniile.

Perspective. In ultimii ani, conditiile desfasurarii examenului de Bacalaureat au permis o competitie inegala, unii liceeni alegand sa fraudeze examenul. Comparativ cu anii precedenti, rezultatele de la ultima sesiune de Bacalaureat par extrem de slabe, dar sunt cu siguranta mai apropiate de realitate. Corectitudinea regulamentelor si, mai ales, aplicarea lor sunt elemente esentiale pentru desfasurarea acestui examen in conditii optime, astfel incat rezultatele sa fie adevarata oglinda a performantelor elevului si a sistemului educational romanesc.

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2011 nu reprezinta o sentinta definitiva la adresa educatiei romanesti ci un apel la actiune – un apel catre asumarea responsabilitatii personale pentru rezultate mai bune pe viitor din partea elevilor, a parintilor, cat si a profesorilor. Sistemul educational din Romania e lacunar in multe privinte, iar presiunile materiale fac ca in unele cazuri educatia sa nu para a fi, la prima vedere, o investitie profitabila. LSRS lanseaza cu acest prilej un apel catre autoritatile statului si catre toti elevii, parintii si profesorii romani: Romania se poate dezvolta armonios si isi poate lua locul meritat printre tarile moderne ale lumii numai printr-o generatie bine educata si competitiva la nivel mondial. Sta in puterea noastra, a tuturor, sa crestem aceasta generatie.

Din experienta studiului in strainatate, studentii si absolventii romani cunosc valoarea muncii individuale ca principal factor pentru obtinerea performantelor academice. Fiind increzatori in capacitatile liceenilor romani si in faptul ca situatia actuala poate constitui un imbold pentru o pregatire adecvata unui examen al maturitatii, membrii LSRS se asteapta la rezultate mai bune pentru sesiunile viitoare ale examenului de Bacalaureat.

Incotro? Inca de la infiintare, LSRS si-a stabilit educatia de calitate drept prioritate.

Avand experienta unor sisteme educationale performante, care s-au confruntat la randul lor cu problemele educatiei romanesti de astazi, LSRS poate oferi mai mult decat o analiza pertinenta a situatiei, implicandu-se in elaborarea solutiilor. Un prim pas va fi realizat la Forumul Romania Juna, intre 12 si 14 august a.c., cand, la Bucuresti, sub inaltul patronaj al Bancii Nationale a Romaniei, se vor reuni tineri experti romani de pretutindeni. Dintre cele 11 grupuri de expertiza, unul este dedicat Educatiei – prilej de a discuta problemele sistemului de invatamant romanesc si de a trasa directii de schimbare pentru solutionarea acestora.

De asemenea, LSRS sustine initiative ale societatii civile, precum proiectul Scoala pe bune, care isi propune transformarea societatii romanesti avand drept punct de plecare schimbarea fundamentala a sistemului educational.

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) este prima şi singura organizatie care asigura un cadru de organizare reprezentativ al studentimii romane din strainatate, promovand o puternica solidaritate intre membrii sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, precum şi o atitudine pozitiva fata de perspectivele intoarcerii lor in tara dupa terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apara şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor sai, precum şi de a facilita contributia lor la dezvoltarea Romaniei.


Persoana de contact:

Sorana Şerban
Vicepreşedinte Adj C&I
Sorana.Serban@lsrs.ro
0752 038 218

Go to Top