Lucrarea „HandGun” a sculptorului Bogdan Rața, expusă în fața Muzeului Național de Artă Contemporană București

Acasa/arhitectura / design / imobiliare, arta / cultura / entertainment, Arta si Cultura, COMUNICATE DE PRESA/Lucrarea „HandGun” a sculptorului Bogdan Rața, expusă în fața Muzeului Național de Artă Contemporană București
  • Bogdan-Rata-Handgun-National-Museum-of-Contemporary-Art-Romania-photo credit Bogdan Rata

Bogdan-Rata-Handgun-National-Museum-of-Contemporary-Art-Romania-photo credit Bogdan RataArtistul Bogdan Rața creează lucrarea HandGun, în noiembrie 2011, pe soclul din Piaţa Presei din București, în cadrul „Proiect 1990″ – un program de artă în spațiul public.

În luna noiembrie 2011 se vernisează pe soclul din Piața Presei Libere, în cadrul „Proiect 1990″, lucrarea lui Bogdan Rața „HandGun”. Sculptura a devenit, în cele șapte luni cât a stat pe soclu, cea mai longevivă lucrare din cadrul programului. Extrem de bine primită de publicul bucureștean și denumită în media simbolul Bucureștiului, „HandGun” reprezintă metafora agresivității umane și emblema Omului Nou, a individului transformat în armă.

Materiale folosite: polistiren, rășină sintetică și fibră de sticlă

Dimensiuni: 5m

Inaugurarea a avut loc vineri, 14.12.2012, 14.00h, în prezența E.S. Johannes Hendrik Mattheus (Matthijs) van Bonzel, Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Bogdan Rața este artist, doctorand la Universitatea de Vest Timișoara pe tema noilor materiale în sculptură. Rața trăieşte şi lucrează în Bucureşti şi Timişoara și este reprezentat de Galeria Farideh Cadot (Paris, Franța) și Năsui colecție privată și galerie (București, România).

Cu sprijinul: MNAC, Galeria Farideh Cadot Paris

Adresa și program MNAC

Str. Izvor 2-4, aripa E4, Bucuresti, România / Intrarea prin Calea 13 Septembrie

Miercuri – duminică: 10.00 – 18.00
Luni și marți: închis
www.mnac.ro

Lansat în ianuarie 2010, programul „Proiect 1990” marchează o serie de evenimente care au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană pe soclul din Piaţa Presei – București, rămas liber încă din 1990, după dezinstalarea statuii lui Lenin. Ioana Ciocan, inițiatoarea  programului îl invită pe Bogdan Rața să creeze o lucrare de mari dimensiuni pentru „Proiect 1990″.

www.ioanaciocan.com

Năsui colecție privată&galerie este un operator cultural care are ca scop circulația pe piața și scena de artă națională și internațională a artei și artiștilor, atenți selectați, din portofoliu și contribuția la creșterea sustenabilă a cotei artiștilor reprezentați.

www.cosminnasui.com

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!