Filarmonica George Enescu onorează Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului prin concertele vocal-simfonice de joi, 30  ianuarie şi vineri, 31 ianuarie 2025, cu un program ce cuprinde lucrări semnificative din marea literatură muzicală: Psalm de Anatol Vieru, Schelomo de Ernest Bloch şi Simfonia nr. 3, „ Kaddish”, de Leonard Bernstein.

Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii George Enescu vor fi conduse de dirijorul francez Alexandre Bloch, director muzical al Orchestrei Naţionale din Lille. A câştigat atenţia criticii internaţionale odată cu obţinerea, în 2012, a  Premiului I la Concursul de Dirijat „Donatella Flick” şi a devenit un colaborator apropiat  al Orchestrei Simfonice din Londra. Admirat pentru muzicalitatea, entuziasmul şi aplombul de care dă dovadă prin interpretările sale, Alexandre Bloch a debutat în elogiile presei la pupitrul Orchestrei Concertgebouw din Amsterdam.  Îl găsim pe Alexandre Bloch la pupitrul unor ansambluri de prim rang: filarmonicile din Rotterdam, Israel, Dresda, Philharmonisches Staatsorchester Hamburg, Orchestra Hallé Manchester, City of Birmingham Symphony Orchestra, Bournemouth Symphony ş.a.

Valentin Răduţiu  este Violoncelist Principal al Deutsches Symphonie-Orchester Berlin şi deține postul de profesor la clasa de violoncel din cadrul Universității de Muzică din Dresda. Premiat la numeroase concursuri internaționale precum Friedrich Dotzauer la Dresda, Karl Davidov la Riga şi Concursul Internațional George Enescu la București, Valentin Răduţiu a susținut concerte în postura de solist alături de numeroase orchestre, printre care: Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orchestra Simfonică Radio MDR Leipzig, SWR Stuttgart, Camerata Salzburg, L’Orchestre Philharmonique de Marseille, Hong Kong Sinfonietta, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Prague Philharmonia și Orchestra Română de Tineret.

Soprana Ana Maria Labin  a câştigat, încă din perioada studiilor, Premiul I la ediţia inaugurală a Concursului „Ernst Haefliger” din Elveţia şi a debutat în rolul Valencienne din Văduva veselă la Scala di Milano. S-a afirmat drept o interpretă specializată în repertoriul mozartian, susţinând în acelaşi timp cu succes o arie stilistică vastă, de la muzica barocă până la cea contemporană.

Actriţa Ana Ularu şi-a început cariera încă de la vârsta de nouă ani. A debutat pe micile ecrane în două coproducţii româno-franceze „Meuetres par procuration” şi „Passion mortelle”, iar la vârsta de 17 ani a jucat rolul Lolitei în filmul omonim, în regia Cătălinei Buzoianu. A devenit cunoscută pentru marele public datorită rolului din „Italiencele“.

Ateneul Român
Joi, 30 ianuarie / Vineri, 31 ianuarie 2025, ora 19
Orchestra şi Corul Filarmonicii George Enescu
Dirijor ALEXANDRE BLOCH

Program

Anatol Vieru – Psalm
Ernest Bloch – Schelomo

Solist  VALENTIN RĂDUȚIU

Leonard Bernstein
Simfonia nr. 3, „ Kaddish”

Solistă  ANA MARIA LABIN
Naratoare  ANA ULARU
Dirijorul corului IOSIF ION PRUNNER

Mai multe informații despre stagiunea 2024-2025 pot fi găsite aici:
https://www.fge.org.ro/calendar

Prețurile biletelor sunt:
Categoria I:   160 lei
Categoria II:  150 lei
Categoria III: 140 lei

Biletele se pot cumpăra:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: marți – vineri 12:00 – 19:00. Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.