window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Mai sunt sapte zile in care va puteti inscrie la Concursul National Interscolar Emil Racovita

Concursul National Interscolar Emil Racovita a reusit sa starneasca interesul institutiilor scolare din intreaga tara. Peste 600 de elevi din 29 de judete si municipiul Bucuresti s-au inscris deja in concurs. Ei vor concura pentru a castiga cele cinci laboratoare de informatica (135 de calculatoare), carti, reviste si vizite gratuite la Muzeul de Geologie. Echipele de elevi si profesori care nu s-au inscris inca o pot face pana duminica, 11 martie 2012.

Lansat pe 13 februarie de Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR), concursul este destinat institutiilor din invatamantul preuniversitar. Pot participa la concurs echipe de elevi si profesori de la scoli si licee din mediul urban si rural. Concursul urmareste sa evidentieze atat cunostintele elevilor despre teoria evolutiei, cat si calitatile creative ale acestora.

Echipele participante trebuie sa realizeze un material expozitional care sa acopere cel putin urmatoarele subiecte: istoria elaborarii teoriei evolutiei si contributia lui Charles Darwin, principalele elemente ale teoriei, dovezile stiintifice care o valideaza (atat cele descrise initial de catre Darwin, cat si cele descoperite ulterior), descrierea evolutiei omului si a cel putin inca unui organism viu, importanta teoriei evolutiei in cadrul biologiei, implicatii directe ale teoriei evolutiei in viata de zi cu zi.

Criteriile de jurizare includ coerenta si atractivitatea prezentarii, acuratetea stiintifica, gradul de adecvare a comunicarii in raport cu publicul tinta (elevi de gimnaziu si de liceu), modalitatile de diseminare a informatiilor in randul elevilor, gradul de implicare a elevilor, gradul de abordare multidisciplinara.

Complexitatea multidisciplinara a evolutionismului indeamna dascalii sa foloseasca intensiv internetul in procesul de predare. Astfel, ne asteptam ca echipele participante sa includa in proiectele lor modalitati cat mai puternice de popularizare online a argumentatiei din materialele expozitionale. Un proiect bun este un proiect vizibil de departe!” a declarat Atila Nyerges, presedintele ASUR

Concursul este organizat de ASUR si sponsorizat de System Plus.

Parteneri: Institutul Geologic al Romaniei, Universitatea din Bucuresti, National Geographic. Partener media: Scientia.Ro.

Formularul de inscriere si regulamentul complet al concursului sunt disponibile pe siteul http://darwinday.ro/

––
Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) a fost fondată în 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular, cunoaşterea ştiinţifică şi gândirea critică. ASUR este membră a International Humanist and Ethical Union (IHEU).

Încă din primii ani de activitate, am contribuit la marcarea în România a unor evenimente importante, precum Darwin Day, Ziua Internaţională a Astronomiei, Space Week sau Ziua Mondială a Umanismului. De asemenea, am lansat campania ”În plata Domnului” (in.plata-domnului.ro) și proiectul ”Legea Constribuției Bisericești”. În 2011, am participat la mişcarea internaţională 10:23 (www.1023.ro), am lansat campania de informare ”Stop îndoctrinării religioase în şcoli!”, am organizat o conferinţă ”Istoria îndelungată a biodiversităţii” şi am lansat portalul educaţional www.evolutionism101.ro.

Unul dintre cele mai cunoscute proiecte ale asociației este editarea anuală a Calendarului Științific, menit să contribuie la popularizarea marilor evenimente care au marcat cunoașterea științifică, de-a lungul timpului.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

Monica Belitoiu / monica.belitoiu@asur.ro / 0724 01 33 00

Concursul National Interscolar Emil Racovita  - harta concurs Emil Racovita

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top