Organizatia ecologista Mare Nostrum, impreuna cu sponsorul, Coca – Cola Hellenic, anunta lansarea campaniei „Litoral Curat 2010”. Proiectul se afla la cea de-a sasea editie si se desfasoara in perioada iulie – septembrie 2010, pe plaja Vega, din Mamaia.

Editia, de anul acesta, a proiectului Litoral Curat continua actiunile de colectare selectiva a deseurilor de pe plaja, in paralel cu cele de constientizare si educare a turistilor. In cadrul campaniei, va fi accentuata necesitatea colectarii deseurilor, numai in zonele special amenajate, dar si importanta reciclarii materialelor recuperabile.
In acest scop, va fi instalat un centru de colectare selectiva, pe plaja Vega, din Mamaia. In cadrul acestuia se vor colecta selectiv hartie, plastic, doze de aluminiu, acumulatori si tetra – pack – uri. Actiunile de constientizare vor fi realizate cu sprijinul a 16 voluntari, instruiti in prelabil. Acestia vor informa si educa turistii, cu privire la adoptarea unui comportament responsabil si prietenos, fata de mediul inconjura