Mare Nostrum continua actiunile de observare a plajelor si de informare si constientizare a cetatenilor, din cadrul proiectului „Imbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii marine, din zona costiera romaneasca, in special a delfinilor” (CONSDELFIROM). Acestea s-au desfasurat la Sulina, Vadu, Corbu si Periboina si au fost realizate cu sprijinul voluntarilor Mare Nostrum.

In cadrul actiunilor de constientizare, care s-au desfasurat, in localitatile mai sus mentionate, au fost informate aproximativ 1200 de persoane, cu privire la problemele cu care se confrunta delfinii, din Marea Neagra. In ceea ce priveste actiunile de observare, acestea au ca obiectiv plajele, in vederea identificarii posibililor delfini esuati. Ca urmare a acestor actiuni, Mare Nostrum a identificat un delfin, din specia Delphinus delphis, pe plaja din Vadu. Din cauza starii avansate de descompunere, nu a putut fi identificat sexul acestuia si nici cauza esuarii.
„Ne dorim ca, prin actiunile noastre de informare, sa-i determinam, pe cetateni, sa fie mai receptivi la problemele delfinilor si, implicit, ale Marii Negre. Informatiile, oferite de voluntarii nostri, sunt insotite de materiale informative, care cuprind date suplimentare, referitoare la starea delfinilor din Marea Neagra, dar si sfaturi despre cum pot fi protejati acestia. Atat populatia locala, cat si turistii, au fost foarte receptivi la informatiile primite si chiar au solicitat date suplimentare, despre proiect si despre modalitatile de protejare a delfinilor, din Marea Neagra. In ceea ce priveste actiunile de observare, pe care le desfasuram pe sectoarele de plaja, din zonel