window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Mare Nostrum anunta lansarea concursurilor de fotografie, presa scrisa de mediu si presa audio – vizuala de mediu. Acestea fac parte din cadrul Zilei Internationale a Marii Negre, care a fost stabilita pe data de 31 octombrie, in urma adoptarii Planului Strategic de Actiune, pentru Marea Neagra, din anul 1996. Perioada de inscriere, pentru cele trei concursuri, este 15 septembrie – 15 octombrie 2010, iar tematica este „Marea Neagra mai aproape de tine”.

Concursul National de Fotografie de Mediu se adreseaza tuturor pasionatilor de arta fotografica. Doritorii se pot inscrie, in concurs, trimitand doua fotografii, creatie proprie, in format digital, alb – negru sau color, care sa fie din anul curent si sa aiba dimensiunile 1024 X 768 px DPI. De asemenea, participantii trebuie sa opteze pentru una dintre categoriile de concurs: biodiversitatea marina sau poluarea tarmului si a apei. Criteriile, pe baza carora se va face jurizarea, sunt: originalitatea modului de abordare, creativitatea, incadrarea in tematica data, utilizarea tehnicilor specifice in realizarea compozitiei, promovarea responsabilitatii sociale si ecologice fata de mediul marin. Data limita de inscriere, in concurs, este 15 octombrie, iar decernarea premiilor va avea loc, la Constanta, in perioada 26 – 31 octombrie 2010.
Concursul National de Presa Scrisa de Mediu urmareste sa dea o mana de ajutor ecosistemului Marii Negre, prin incurajarea demersurilor jurnalistice, care se fac, in acest domeniu. Sunt invitati sa se inscrie, la concurs, jurnalisti, care au abordat, in materialele lor, de pana acum, tematici precum: zona costiera romaneasca, biodiversitatea, situatia ariilor protejate, nereguli in aplicarea legislatiei de mediu, precum si alte subiecte de mediu. Acestia pot trimite maxim 2 materiale de presa (pe e – mail sau prin posta), cu tematici de mediu, publicate in decursul anului 2010.
Concursul National de Presa Audio – Vizuala de Mediu se afla la prima editie si se adreseaza atat producatorilor, cat si moderatorilor de Radio si TV. Singurele reguli sunt ca materialele sa abordeze problematici de mediu si sa fie din anul curent. Sunt asteptati sa se inscrie moderatorii si producatorii de Radio si TV, care au abordat subiecte, respectiv formate de emisiuni, in care au dezbatut tematici, precum: zona costiera romaneasca, biodiversitatea, situatia ariilor protejate, nereguli in aplicarea legislatiei de mediu, precum si alte subiecte de mediu, din Romania. Acestia pot trimite maxim 1 aplicatie, insotita de un formular de inscriere.
„Aceste concursuri au devenit, deja, o traditie, pentru ONG Mare Nostrum. Ne bucuram, de fiecare data, cand avem posibilitatea de a mobiliza oameni, care sunt la fel de preocupati, ca si noi, de situatia ecosistemului Marii Negre. Speram sa raspunda pozitiv provocarii noastre si sa ofere, prin demersurile lor, un exemplu de buna practica, in directia protejarii biodiversitatii marine si a zonei costiere romanesti”, a declarat Mihaela Candea, director executiv Mare Nostrum.
Juriul va fi alcatuit din specialisti, care vor alege materialele castigatoare, pe baza unor criterii clare de jurizare. Cei interesati pot afla mai multe informatii de pe site – ul organizatiei www.marenostrum.ro, de unde pot descarca si formularele de inscriere, pentru concursuri. Decernarea premiilor va avea loc, la Constanta, in perioada 26 – 31 octombrie 2010. Mai multe informatii, despre juriu si premii, vor fi facute publice, in perioada urmatoare.
Sponsor: OMV – Petrom
Parteneri media: Observator de Constanta, Jurnalul de Constanta, Constanteanul.com

MARCELA ROMAN
RESPONSABIL PR
ONG MARE NOSTRUM
event@marenostrum.ro
http://www.marenostrum.ro

Go to Top