Cu ocazia Zilei Pamantului, sarbatorita in fiecare an la data de 22 aprilie, ONG Mare Nostrum demareaza campania „Cele 7 gradini ale Constantei”. Cele mai frumoase sapte gradini din oras vor fi premiate, in dorinta multiplicarii acestor exemple si in randul celorlalti cetateni.

Astfel, voluntarii Mare Nostrum vor identifica, in perioada 28 martie-15 aprilie, cele mai frumoase gradini din toate cartierele Constantei. Acestia vor tine cont in special de aspectul estetic, dar si de numarul si diversitatea speciilor de plante / arbusti din gradina. De asemenea, oricine doreste sa inscrie propria gradina n concurs, poate face acest lucru, in perioada mentionata, prin solicitarea unei fise de inscriere la adresa de e-mail event@marenostrum.ro.
„Ne dorim ca prin aceasta minicampanie sa ii determinam pe constanteni sa fie mai constienti de faptul ca spatiile verzi sunt destul de putine in Constanta. Este foarte important ca ei sa realizeze ca fiecare gradina, din apropierea unei locuinte, poate fi transformata intr-o adevarata oaza citadina. Asadar, pana pe data de 15 aprilie vor avea loc inscrierile, urmand ca intre 18 si 19 aprilie sa aiba loc jurizar