window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Mare Nostrum organizeaza dezbaterea Planului Strategic de Actiune, pentru Marea Neagra / Constanta / 26-27 octombrie 2010

ONG Mare Nostrum marcheaza, in fiecare an, Ziua Internationala a Marii Negre, prin organizarea unor evenimente publice de informare si constientizare a cetatenilor, cu privire la necesitatea protejarii mediului inconjurator. Una dintre cele mai importante activitati propuse, in cadrul editiei de anul acesta, este seminarul SAP, in cadrul caruia vor fi discutate aspectele cuprinse, in Planul Strategic de Actiune, pentru Marea Neagra, adoptat in anul 2009. Evenimentul va avea loc, in perioada 26 – 27 octombrie, la Hotel Ibis, din Constanta, incepand cu orele 11.00.

Evenimentul, care face parte din cadrul Zilei Internationale a Marii Negre, este finantat si sustinut de Comisia Marii Negre si se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor. In cadrul acestuia vor fi dezbatute aspecte, legate de stadiul implementarii Planului Strategic de Actiune, din anul 1996, aspecte referitoare la starea mediului marin si la importanta implicarii si constientizarii publicului, cu privire la necesitatea protejarii Marii Negre.
„Avem onoarea ca, anul acesta, sa fim gazdele acestui important seminar – primul dedicat noului Plan Strategic de Actiune, pentru Marea Neagra. Pe agenda de lucru a seminarului este prevazuta dezbaterea unor teme, prin intermediul carora se urmareste cunoasterea, in detaliu, a Planului, din anul 2009. In cea de-a doua zi a seminarului, subiectele, cuprinse pe agenda de lucru, vor fi dezbatute in cadrul unor workgroup – uri, urmand ca, ulterior, sa fie prezentate rezultatele si concluziile acestor workgroup – uri”, a declarat Mihaela Candea, director executiv Mare Nostrum.
La eveniment vor participa reprezentanti ai: Ministerului Mediului si Padurilor, Prefecturii Constanta, Inspectoratului Politiei de Frontiera Constanta, Garzii de Mediu, Institutului National de Cercetare – Dezvoltare Marina Grigore Antipa”, Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, OMV Petrom, Prefecturii Tulcea etc.
Rezultatele asteptate, ca urmare a acestui seminar, vizeaza identificarea si elaborarea unor masuri concrete, de catre autoritatile participante, care sa conduca la implementarea acestui plan, in Romania.
Sponsor: Comisia Marii Negre
Parteneri media: Observator de Constanta, Jurnalul de Constanta, Constanteanul.com, Radio Sky, Fotografa.ro, Telisso

MARCELA ROMAN
RESPONSABIL PR
ONG MARE NOSTRUM
office@marenostrum.ro
http://www.marenostrum.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top