În al doilea episod din al treilea sezon al emisiunii de satiră, Viorel Dragu și Sorin Pârcălab – acum în rolul unui expert guvernamental în domeniu – dezbat aprins subiectul turismului în România. „Ăsta este farmecul nostru. Să mergi la mare și să cheltui mult pentru puțin. Nu mai găsești altundeva. Este turism tradițional. Într-un hotel se găsesc gândaci. Și ce dacă? Noi i-am pus, este marketing. Când vezi gândaci, faci poză. Promovezi hotelul!”, explică Pârcălab. Un alt mare avantaj al industriei hoteliere din România, crede el, este rolul său educativ: „Înveți instalații. Copiii învață insectele acolo. Înveți cum roade șobolanul și cum roade șoarecele. Finețuri!”. Cât despre străinii care vin în România, niciodată nu vor veni destui cât să se căsătorească toate fetele din Centrul vechi, pune punctul pe i comedianul.

Avantajele celebrității

Invitata lui Viorel din acest episod este comediana Maria Popovici, câștigătoarea unui cunoscut talent show de stand-up comedy.

„Mă recunosc oamenii pe stradă (…). Mă întreabă: «De unde te știu?». Eram într-un magazin de haine și a venit vânzătoarea la mine, am văzut că se uită mai mult la mine și mi-a zis: «Te știu de undeva». Am zis da, apoi a continuat: «Tu vii des pe aici!». A fost foarte penibil”, povestește Maria Popovici avantajele celebrității ei. Mai dă un exemplu: „Acum două săptămâni eram în Centrul vechi și băusem multă «apă» cu Mincu (Alexandru Minculescu – n.r.) și ieșisem pe afară să ne treacă… Au venit la noi doi tipi, care probabil băuseră și mai multă «apă». Au venit la noi să vorbească și le-am zis că, dacă vor, facem și o poză. Am făcut un selfie toți patru și, înainte să plece, băieții au întrebat: «Dar de ce am făcut poză?». A fost groaznic. Noroc că nu-mi pasă”, punctează râzând Maria Popovici.

O emisiune 100% autohtonă

Al treilea sezon al emisiunii de satiră a debutat luni, 8 octombrie, de la ora 22.00 pe Comedy Central. Fiecare dintre cele 10 episoade – durata unuia rămâne de 30 de minute – va putea fi văzut în reluare miercuri, de la 11.30, vineri, de la 22.00, sâmbătă, de la 21.00 și duminică, de la ora 23.00.

Echipa de scenariști și corespondenți care apar în emisiune este formată din Viorel Dragu, Sergiu Floroaia, Dan Frînculescu, Sorin Pârcălab, Toma Alexandru și Cristi Popesco. Printre invitați se vor număra vedete din muzică, showbiz și media. Aceasta este prima emisiune 100% autohtonă de satiră realizată și difuzată de Comedy Central în România.

Formatul emisiunii Show de seară cu Viorel Dragu permite și o analiză satirică a știrilor săptămânii, și o dezbatere – între prezentator și corespondenți, care joacă rolurile unor reporteri de teren, sau celebrități invitate – a unor subiecte la ordinea zilei, fie ele din popcult sau sociale.

 Premiera emisiunii Show de seară cu Viorel Dragu a avut loc pe 8 octombrie, ora 22:00, la Comedy Central. Miercuri de la 11.30, vineri de la 22.00, sâmbătă de la 21.00 și duminică de la ora 23.00 se va difuza reluarea