window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

MDRT transfera Cazinoul din Constanta in administrarea Primariei

  • MDRT transfera Cazinoul din Constanta in administrarea Primariei

 MDRT transfera Cazinoul din Constanta in administrarea PrimarieiMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a convenit transferul Cazinoului din Constanţa în administrarea Consiliului Local al Primăriei oraşului, ca urmare a solicitării primarului Radu Mazăre, formulată după şedinţa de consiliu local din 5 septembrie 2012.

În condiţiile unei alocări insuficiente, dar şi a dublei reduceri a bugetului MDRT în anul 2012, s-a stabilit că ministerul nu are posibilitatea financiară de a susţine investiţia în reabilitarea Cazinoului.

Necesarul, la momentul preluării Cazinoului de către MDRT, era de 40 de milioane de lei, din care au fost alocate doar 10 milioane; ulterior, suma a ajuns la 7 milioane de lei, ca urmare a primei reduceri a bugetului MDRT la începutul acestui an.

“Fiind un obiectiv din patrimoniul Consiliului Local Constanţa, credem că datoria de a-i găsi cea mai bună funcţionalitate şi modalitate de administrare este a Primăriei. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului este conştient de importanţa Cazinoului ca obiectiv turistic, motiv pentru care va face demersuri pe lângă Primăria Constanţa să administreze imobilul astfel încât acesta să rămână şi cu valenţa sa de obiectiv turistic. Pe de altă parte, credem că acesta trebuie introdus în circuitul economic, să aducă bani şi nu doar să fie vizitat de turişti. Cele două funcţiuni pot fi îmbinate fără probleme, fie că imobilul este administrat de primărie sau de un investitor privat, cu condiţia ca acest lucru să fie bine convenit”, a declarat Cristian Bărhălescu, secretar de stat pentru turism în MDRT.

Cazinoul din Constanţa a fost preluat, la 31 august 2011, de către MDRT de la Consiliul Local al Primăriei din Constanţa, cu scopul de a fi reabilitat, urmând ca, după acest proces, imobilul să revină în administrarea Primăriei Constanţa.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, acceptată de minister, reabilitarea ar fi trebuit să înceapă în maximum un an de la preluarea de către MDRT şi să nu dureze mai mult de 3 ani.

Lucrările la cazinoul din Constanţa nu s-au încadrat în termenul prevăzut în legislaţie, ca urmare a faptului că procedurile de licitaţie pentru serviciile de proiectare şi execuţie lucrări au demarat târziu şi au fost îngreunate de contestaţiile formulate.

Astfel, deşi cazinoul a fost preluat de MDRT prin Hotărâre de Guvern, în 31 august 2011, licitaţia a fost demarată în 29 martie 2012, adică la 7 luni de la trecerea imobilului la minister.

Procedura de licitaţie a fost anulată la 28 mai 2012. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis ca juste contestaţiile formulate, considerând că există, într-adevăr, vicii în criteriile de selecţie, dar şi în criteriile tehnico-economice.

Astfel, s-a ajuns într-un punct în care ministerul nu se mai putea încadra în termenul legal de începere a lucrărilor. Iniţierea unei noi proceduri  de licitaţie, chiar în cazul în care nu s-ar mai fi confruntat cu o contestaţie, ar fi dus la depăşirea termenului impus de începere a lucrărilor, situaţie în care, potrivit reglementărilor din 2011 (HCLConstanţa), cazinoul ar fi revenit, de drept, în administrarea Primăriei.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top