Revista Pharma Business organizeaza sub patronajul Societatii Nationale de Medicina Familiei din Romania a doua editie a conferintei Medical Forum care va avea loc in Bucuresti, la Hotel Crowne Plaza, Sala Crowne Ballroom, incepand cu ora 9, in perioada 06-07 mai 2010.

Sistemul de sanatate romanesc este vizibil marcat de toate politicile sanitare aplicate in scopul reformarii lui. Subfinantarea cronica, suma alocata per capita pentru sanatatea fiecarui cetatean, managementul sanitar de multe ori defectuos, contureaza imaginea unui sistem deloc sanatos. In acest context, medicina primara, baza acestui sistem medical, este si ea afectata. Toate aceste probleme vor fi dezbatute de specialisti de renume din domeniu, de autoritati ale sistemului medical cat si de lectori de pe plan local. Moderatorul evenimentului este presedintele SNMF, Dr. Rodica Tanasescu.

Medical Forum dureaza 2 zile, iar temele aflate in dezbatere vor aborda problematici importante pentru intreg sistemul de medicina primara: rolul medicinei de familie in reducerea costurilor spitalicesti, managementul cabinetului de familie intre subzistenta si birocratie, rolul educativ al medicului de familie, combatant de prima linie. Temele stiintifice vor fi sustinute de reprezentanti de marca ai Comisiilor de Sanatate Publica ale celor doua Camere ale Parlamentului, ai Ministerului Sanatatii, ai Colegiului Medicilor din Romania, ai Facultatilor de Medicina si ai Societatii Nationale de Medicina Familiei. Manifestarea va fi creditata EMC, iar la