window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Medicament Roche aprobat in Europa ca tratament de intretinere de prima linie pentru limfomul folicular – un tip incurabil de cancer al sangelui

Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a aprobat recent utilizarea unui medicament produs de compania elvetiana Roche ca tratament de intretinere pentru pacientii cu limfom folicular, care au raspuns la terapia de inductie. O data aprobat in Uniunea Europeana, medicamentul devine disponibil in aceasta noua indicatie si in Romania.

Limfomul folicular este un tip incurabil de cancer al sangelui si, cu toate progresele semnificative pe care le-a inregistrat tratamentul acestei afectiuni oncologice in ultimii ani, la majoritatea pacientilor, boala reapare, avand un prognostic rezervat.

Noua indicatie aprobata pentru acest medicament produs de Roche, utilizat ca tratament de intretinere, extinde optiunile terapeutice eficiente pentru persoanele cu acest tip de cancer al sangelui incurabil astazi – dubland sansele ca aceastea sa traiasca mai mult, fara progresia bolii.

Tratamentul de intretinere este o abordare importanta in managementul cazurilor de cancer al sangelui deoarece reduce riscul de reaparitie a bolii si nevoia utilizarii repetate a chimioterapiei, imbunatatind in cele din urma, viata pacientilor cu limfom folicular.

Aprobarea tratamentului de intretinere cu acest medicament in Uniunea Europeana este un pas important care va schimba modul in care gestionam aceasta boala cronica, a declarat Prof. Gilles Salles, Centre Hospitalier Lyon Sud, Franta. Accesul la aceasta noua optiune de tratament va permite pacientilor care sufera de aceasta forma grava de cancer a` sangelui sa traiasca mai mult, tinandu-si boala sub control.

Medicamentul produs de compania elvetiana Roche este deja folosit cu succes de peste 10 ani pentru tratarea limfomului non Hodgkin.

Despre limfomul folicular
Limfomul folicular, un tip de cancer al sangelui, face parte din categoria limfoamelor non-Hodgkin. Aproximativ 286.000 de oameni din intreaga lume sunt diagnosticati cu limfom non-Hodgkin in fiecare an iiii, iar unul din 4 cazuri este limfom folicular. Limfomul folicular poate aparea in orice moment la adulti, chiar daca pacientii sunt de obicei diagnosticati in jurul varstei de 50-60 de ani, afectand deopotriva barbatii si femeile.

Referinte
i) Salles, G. et al PRIMA: Rituximab Maintenance For Two Years Significantly Improves the Outcome of Patients With
Untreated High Tumor Burden Follicular Lymphoma After Response to Immunochemotherapy: Results of the PRIMA
Study: Abstract #8004; 46th Annual Meeting of the American Society of Clinical Oncology, 2010.
ii) www.lymphomacoalition.org accessed September 2010

Toate marcile folosite sau mentionate in acest comunicat de presa sunt protejate de lege

Sandra Baicu
Communication Officer
Roche Romania
021 206 47 01
sandra.baicu@roche.com
http://www.roche.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top