MedLife introduce in premiera pentru sistemul medical privat, testul respirator neinvaziv pentru depistarea infectiei cu Helicobacter Pylori

Acasa/COMUNICATE DE PRESA, Informatii UTILE, sanatate, social/MedLife introduce in premiera pentru sistemul medical privat, testul respirator neinvaziv pentru depistarea infectiei cu Helicobacter Pylori
  • Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS.BUSINESS

MedLife, cel mai mare operator medical privat din Romania, ofera din aceasta luna in unitatile din Bucuresti, testul respirator neinvaziv pentru depistarea infectiei cu Helicobacter Pylori. Acest test este o premiera pentru sistemul medical privat din Romania si este disponibil doar in cadrul cabinetelor de gastroenterologie din reteaua MedLife. Acesta este cel mai fidel test neinvaziv de depistare a infectiei cu Helicobacter Pylori, avand o specificitate si o senzitivitate de 95%. Procedura indica infectia activa si poate verifica si eradicarea acesteia, dupa tratamentul corespunzator.
Metoda este simpla si consta in masurarea concentratiei de amoniu din aerul expirat, dupa administrarea unei solutii de uree marcata cu un izotop de carbon (C13). Pacientul sufla initial intr-un tub de unica folosinta, timp de 6 minute, apoi bea o solutie speciala, dupa care sufla din nou timp de 6 minute. Procedura dureaza aproximativ 15 minute, iar rezultatul se elibereaza pe loc.

“Testul respirator are cateva avantaje importante. In primul rand este rapid, este neinvaziv si nedureros,  este precis, avand o acuratete dovedita clinic. Este o optiune  mult mai la indemana decat celelalte variante de investigatii  si ma bucur sa pot spune ca MedLife ofera pacientilor din Romania astfel de solutii de diagnostic de ultima ora“, a declarat dr. Ovidiu Vasile, director medical MedLife.
Helicobacter Pylori este o bacterie spiralata care colonizeaza mucoasa stomacului si a duodenului, rezistand intr-un mediu extrem de acid. Infectia mucoasei gastrice cu Helicobacter, reprezinta cea mai frecventa infectie bacteriana din lume. Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproximativ 50% din populatia planetei este afectata de Helicobacter Pylori, acesta fiind principalul factor incriminat in  aparitia unor afectiuni gastro-duodenale precum gastrita, ulcerul sau cancerul gastric.
Cercetarile au demonstrat ca aproximativ 20% din paciencii sub 40 de ani au fost diagnosticati cu aceasta infectie, iar la cei peste 60 de ani, unul din doi pacienti sunt infectati. In lipsa unui tratament corespunzator, se creeaza conditii pentru aparitia ulcerului duodenal (in 90% din totalul infectarilor) si a celui gastric (in 30-40% din infectari). Exista si situatii cand gastritele cronice evolueaza direct spre cancerul de stomac. Statisticile arata ca 10% din cazurile de cancer de stomac sunt cauzate de aceasta bacterie.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Prin urmare, identificarea infectiei este esentiala pentru tratamentul afectiunilor acute si cronice ale tubului digestiv superior. Daca rezultatul testului respirator este pozitiv, infectia poate fi tratata rapid cu ajutorul medicamentelor si germenul poate fi indepartat .

Pentru tratament, exista o varietate de combinatii de medicamente. Tratamentul reduce considerabil riscul crescut de ulcer gastric sau cancer la stomac.

Persoanele apropiate sau rudele celor care au fost descoperiti cu Helicobacter pylori, trebuie sa faca un asemenea test, deoarece bacteria se transmite atat pe cale respiratorie cat si digestiv, prin intermediul salivei si a alimentelor contaminate.

Detalii si programari, la 021 96 46.

Despre MedLife:

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala.

Compania acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii, acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 9 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie; 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 9 centre de excelenta cu specializare unica, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

Recent, MedLife a obtinut acreditarea pentru Maternitatea MedLife Bucuresti in calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNICEF,  Maternitatea MedLife fiind totodata si prima maternitate privata din Capitala care detine acest statut. Alte doua maternitati din reteaua MedLife sunt in curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului international realizat de Reader’s Digest, MedLife este pentru al treilea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul romanilor la categoria “Clinica Privata”, iar in ultimii patru ani, studiile de piata IMAS derulate la nivel national plaseaza constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinica-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a caștigat anul acesta premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!