• Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS.BUSINESS

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din România, da startul unui nou program de dezvoltare regionala si anunta deschiderea a 4 hyperclinici noi in orase cu peste 250 mii de locuitori, dupa cum urmeaza Galati, Iasi, Constanta si Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentantilor companiei, clinicile noi anuntate urmeaza sa fie inaugurate pana la finele anului 2014, investitiile pentru acestea fiiind de aproximativ 4 milioane euro.

„Desi au trecut 20 ani de la startul investitiilor in unitatile private de sanatate din România, niciunul dintre operatorii de calibru nu a reusit sa aiba acoperire in toate zonele istorice, cu atât mai putin in toate orasele cu peste 250.000 de locuitori. In calitate de lider al pietei de servicii medicale private ne-am propus sa atingem acest obiectiv si sa devenim primul operator medical cu acoperire nationala. Deja am demarat investitii in doua hyperclinici din Galati si Iasi, acestea urmând sa fie inaugurate in prima jumatate a acestui an. Programul de investitii va continua si in a doua parte a anului, când ne propunem sa finalizam celelalte clinici din Constanta si Cluj-Napoca. De asemenea, suntem in discutii avansate pentru a continua extinderea agresiva la nivel national si in anii urmatori” a declarat Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

Aditional obiectivului de extindere la nivel national, reprezentantii companiei isi propun sa lanseze in 2014 Cardul de Sanatate MedLife, un nou produs prin intermediul caruia orice pacient beneficiar al serviciilor MedLife va avea la dispozitie intregul istoric medical.

„Cardul de Sanatate MedLife va reprezenta un avantaj considerabil pentru pacientii nostri. Indiferent daca acestia sunt abonati sau platitori cash, vor avea oricând la dispozitie, pe internet, dispozitiv mobil sau in unitatile noastre, intregul istoric medical, având astfel posibilitatea sa fie la zi cu toate informatiile legate de starea lor de sanatate. De asemenea, in premiera nationala, pacientii nostri vor avea acces la toate rezultatele legate de imagistica medicala (RMN, CT, ecografii, endoscopii etc.)” a precizat Mihai Marcu.

Potrivit reprezentantilor companiei, MedLife va continua sa ramana operatorul medical cu cea mai moderna aparatura medicala in zona de diagnostic, continuand sa investeasca in reinoirea portofoliului de echipamente de imagistica si de laborator an de an. Bugetul alocat in 2014 pentru acest obiectiv depaseste 2 milioane euro, fiind o investitie distincta doar in echipamente de ultima generatie pentru clinicile existente.

“Investitiile noastre constante in echipamente medicale perfomante, atat in zona de imagistica cât si in zona de laborator, au inceput sa dea roade. Cererea pentru investigatiile paraclinice a crescut substantial in ultimii ani, iar potrivit studiilor realizate pana acum pacientii califica MedLife drept operatorul medical care ofera cel mai de incredere diagnostic din Romania” a precizat Mihai Marcu.

Reprezentantii MedLife confirma estimarile din ultimul trimestru al anului trecut. Astfel compania a incheiat 2013 cu o cifra de afaceri totala de 72 milioane de euro si un profit operational de 10 milioane euro.

Pentru anul acesta compania estimeaza un profit operational de 12 milioane euro si o cifra de afaceri care variaza intre 81-83 milioane euro, diferenta fiind pusa in balanta de evolutia macroeconomica, dar si de valoarea fondurilor decontate de CNAS.

„In calitate de cel mai mare operator medical privat, ne exprimam speranta si optimismul ca in acest an contractarea fondurilor CNAS va fi realizata liniar, fara exceptie de la regula. In acelasi timp, speram ca reprezentantii Ministerului Sanatatii sa verifice atent ICM-urile (indicile de complexitate a cazului) declarate de toate spitalele din România, de stat sau private, acesta din urma fiind un indicator determinant in evaluarea tarifului per caz decontat” a mai spus Mihai Marcu.

Despre MedLife:

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala.

Compania acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii, acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 9 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie; 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 9 centre de excelenta cu specializare unica, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

Recent, MedLife a obtinut acreditarea pentru Maternitatea MedLife Bucuresti in calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNICEF,  Maternitatea MedLife fiind totodata si prima maternitate privata din Capitala care detine acest statut. Alte doua maternitati din reteaua MedLife sunt in curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului international realizat de Reader’s Digest, MedLife este pentru al patrulea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul românilor la categoria “Clinica Privata”, iar in ultimii cinci ani, studiile de piata IMAS derulate la nivel national plaseaza constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinica-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a câstigat anul acesta premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.

Go to Top