Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei (ONCR) a finalizat intre 1-15 august un program cu durata de 5 ani dedicat dezvoltarii sustenabile a zonei Tara Fagarasului sub numele Masivul Fagaras – mai curat, mai accesibil turistilor.

Filiala Orion Miercurea Ciuc, initiatoarea acestui proiect de amploare, alaturi de alti peste 60 de cercetasi din Targu Mures, Giurgiu, Bucuresti ssi Brasov:
-Au marcat Si au refacut trasee montane. Acestea au fost omologate in iulie 2010 de Ministerul Turismului si Dezvoltarii Durabile, unind Masivul Piatra Craiului de creasta Muntilor Fagaras ▲(triunghi galben) Margineni Vf. Comisu, ● (punct rosu) Hrseni Vf. De Amiaza Vf. Berevoiescu, | (dunga albastra) Recea Picioru Batran Muchia Scoarta, ● (punct albastru) Lisa Vf. Traznita Vf. Cataveiu
-Cercetasii alaturi de localnici au participat la reconditionarea a 3 cabane de vanatoare – Coliba HaSilor din Valea Pojortei, coliba Remus Sofonea din Muchia DraguSului Si Craiasa Muntilor din Vacarea Mica au fost reamenajate de catre voluntarii din ONCR. Prin forte proprii, acestia au carat pana la altitudini de peste 1600 de metri lambriu, unelte, cuie, lacuri pentru protejarea lemnului si tot felul de alte materiale necesare reamenajarii.
Cabanele au fost renovate in memoria partizanilor din Tara Fagarasului. Actiunea a avut ca scop introducerea temei miscarii de rezistenta in circuitul turistic, miscare foarte puternica in Tara Fagarasului.
-Pe 14 august, cercetasii alaturi de peste 100 de copii din localitatile Lisa, Sambata de Sus si Vistea au participat la o o actiune de ecologizare desfasurata