Mercedes-Benz si Cercetașii Romniei: Gata Oricand!

Acasa/COMUNICATE DE PRESA, fundatii / asociatii / ONG-uri, social/Mercedes-Benz si Cercetașii Romniei: Gata Oricand!


Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei (ONCR) a finalizat intre 1-15 august un program cu durata de 5 ani dedicat dezvoltarii sustenabile a zonei Tara Fagarasului sub numele Masivul Fagaras – mai curat, mai accesibil turistilor.

Filiala Orion Miercurea Ciuc, initiatoarea acestui proiect de amploare, alaturi de alti peste 60 de cercetasi din Targu Mures, Giurgiu, Bucuresti ssi Brasov:
-Au marcat Si au refacut trasee montane. Acestea au fost omologate in iulie 2010 de Ministerul Turismului si Dezvoltarii Durabile, unind Masivul Piatra Craiului de creasta Muntilor Fagaras ▲(triunghi galben) Margineni Vf. Comisu, ● (punct rosu) Hrseni Vf. De Amiaza Vf. Berevoiescu, | (dunga albastra) Recea Picioru Batran Muchia Scoarta, ● (punct albastru) Lisa Vf. Traznita Vf. Cataveiu
-Cercetasii alaturi de localnici au participat la reconditionarea a 3 cabane de vanatoare – Coliba HaSilor din Valea Pojortei, coliba Remus Sofonea din Muchia DraguSului Si Craiasa Muntilor din Vacarea Mica au fost reamenajate de catre voluntarii din ONCR. Prin forte proprii, acestia au carat pana la altitudini de peste 1600 de metri lambriu, unelte, cuie, lacuri pentru protejarea lemnului si tot felul de alte materiale necesare reamenajarii.
Cabanele au fost renovate in memoria partizanilor din Tara Fagarasului. Actiunea a avut ca scop introducerea temei miscarii de rezistenta in circuitul turistic, miscare foarte puternica in Tara Fagarasului.
-Pe 14 august, cercetasii alaturi de peste 100 de copii din localitatile Lisa, Sambata de Sus si Vistea au participat la o o actiune de ecologizare desfasurata concomitent pe Coltii Brezei, spre cabana Urlea si pe Valea Sambetei, spre cabana Sambata. Acestia au urcat pe carari de munte pentru a stnge gunoaiele uitate de turistii neglijenti.
-Pe 15 august cercetasii au participat la pelerinajul Manastirii Brncoveanu de la Sambata, unde au impartit pliante care descriu proiectul desfasurat de acestia in comunitatea locala, dar Si saci menajeri tuturor turiStilor care au luat parte la acest eveniment. La sfarsitul zilei o utilitara pusa la dispozitie de firma Mercedes-Benz a colectat gunoaiele predate de turisti.
-Mai mult, camionul Mercedes-Benz Atego si autovehiculele comerciale usoare Mercedes-Benz Vito si Sprinter au stat non-stop la dispozitia echipelor de ecologizare, pentru mai bine de doua saptamni, strabatand astfel sute de kilometri pe drumurile forestiere si soselele care legau locatiile in care s-au desfasurat actiunile.
-in urma acestor activitati de ecologizare s-au colectat peste 500 de saci (1 sac capacitate de 160 de litri) plini cu deseuri, in acelasii timp fiind mpartite si 2.000 de flyere impreuna cu 5.000 de saci menajeri celor care au venit duminica sa sarbatoreasca in zona ziua de Sf. Marie.
Tinerii, membri filialei din Miercurea Ciuc ai O.N.Cercetasii Romaniei, alaturi de prietenii lor din tara, s-au aventurat sa transforme muchia estica a Masivului Fagaras intr-un loc accesibil noua tuturor. Acesta este doar un exemplu despre cum, in fiecare zi Cercetasia prin programul sau educativ, transforma oameni, construieste caractere si contribuie la crearea unei lumi mai bune. a declarat Bianca Nesiu-Bedreag, presedintele Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei. Sprijinirea proiectului de catre Mercedes-Benz Romania ne onoreaza. Autovehiculele puse la dispozitie de catre partenerii nostri au facilitat activitatile de ecologizare si reconstructie a cabanelor prin transportarea voluntarilor si materialelor catre zonele de vizate si prin preluarea deseurilor menajere colectate, a continuat Bianca.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

,,Implicarea Mercedes-Benz Romania in aceasta actiune si parteneriatul cu Cercetasii Romaniei sunt menite sa demonstreze faptul ca protectia mediului reprezinta o prioritate pentru noi atat la nivel global, cat si local, acolo unde ne desfasuram activitatea. Obiectivul Mercedes-Benz este reprezentat de sustenabilitatea pentru un viitor mai bun, a declarat Gabriel Craciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz Romania. El a adaugat: ,,Dincolo de tehnologiile pentru protectia mediului implementate modelelor noastre, asocierea cu Cercetasii Romaniei vine sa ilustreze asemanarea dintre doua filosofii care presupun reactii imediate si solutii eficiente pentru protectia mediului. Cercetasia a reprezentat si va reprezenta intotdeauna un puternic instrument de educare, de promovare a unor valori care ofera alternative durabile provocarilor actuale.

Acest program a fost sustinut de:
Mercedes-Benz Romania
Ocolul silvic Padurile Fagarasului
Primariile din zona
Salvamont Victoria
Jandarmeria Harghita
Firma de elicoptere Cobrex
Asociatia S.O.S Tara Fagarasului

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei (ONCR www.scout.ro) este cea mai mare organizatie educativa de tineret din Romania, cu circa 2500 de membri in peste 53 de centre locale (filiale) raspandite in toata tara. Organizatia nationala este, de asemenea, integrata in cercetasia mondiala, prin apartenenta ei ca membra cu drepturi depline a Organizatiei Mondiale a Miscarii Scout (WOSM – www.scout.org), fiind singura organizatie de cercetasi recunoscuta ca atare din Romania.
Cercetasia este o miscare educativa a copiilor si tinerilor, bazata pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisa tuturor, indiferent de nationalitate, rasa, sex, credinta sau conditie sociala, in concordanta cu metoda Scout. Cercetasia contribuie la dezvoltarea tinerilor, in vederea implinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetateni responsabili ai comunitatii locale, nationale si internationale.

Cristian Moldovan – Responsabil Comunicare – ONCR – 0721 514 839
Vasile Grecu – Coordonator de proiect – ONCR Miercurea Ciuc – 0740 131 561
comunicare@scout.ro
http://www.scout.ro/

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!