window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');
  • Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS.BUSINESS

Comisia Europeana organizeaza – in perioada 16-22 septembrie a.c. – Saptamana Europeana a Mobilitatii, prin care cetatenii europeni sunt incurajati sa foloseasca mijloace alternative transportului motorizat si poluant si sa imbunatateasca starea mediului si calitatea vietii in orasele europene.

In cadrul programului dedicat „Saptamanii europene a mobilitatii”, compania noastra promoveaza in statiile de metrou Izvor, Eroilor, Piata Romana si Piata Unirii 2 – impreuna cu Asociatia Green Revolution – evenimentul „Bike Fest”, cel mai important eveniment dedicat biciclistilor urbani, eveniment ce se va desfasura pe parcursul a doua zile 14 si 15 septembrie a.c. in Parcul Izvor.

Metrorex se numara printre companiile care deruleaza programe ecologiste. Totodata, urmareste permanent cresterea satisfactiei clientilor, calatori cu metroul, inclusiv a biciclistilor, acestia fiind un segment important al publicului calator.

Mersul pe bicicleta ajuta la pastrarea aerului curat. Folosind bicicleta pana la metrou fiecare utilizator contribuie la reducerea amprentei de carbon lasata in natura. In orasele din tarile occidentale, in ultimii ani, se investesc din ce in ce mai multi bani in ecologie si protectia mediului si se pune tot mai mult accent pe transportul de calatori ecologic (electric) si mai ales, pe promovarea lui, mai presus de masina personala. Prin urmare, alinierea la standardele europene, precum si adaptarea la cerintele publicului calator a determinat initierea si continuarea proiectului „Cu bicicleta la metrou”, prin care incepand cu data de 17.01.2011, a fost permis transportul bicicletelor cu trenurile de metrou si in zilele lucratoare, dupa ora 21:00. In zilele de sambata, duminica si sarbatori legale accesul este permis pe parcursul intregii zile. Pentru transportul bicicletelor nu se percepe nicio taxa suplimentara, iar accesul se face prin portile de acces destinate persoanelor cu nevoi speciale, dupa validarea legitimatiei de calatorie. Prin masura adoptata, Metrorex contribuie la reducerea poluarii si prin aceasta a impactului negativ asupra sanatatii populatiei, precum si la reducerea necesarului de locuri de parcare in cazul utilizarii pentru deplasare a metroului si a bicicletei, in locul autoturismului personal. Beneficiarii acestui program ecologist sunt toti bucurestenii.

Go to Top