window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

”Micul Paganini” in recital la Munchen

Mircea Dumitrescu, tanarul violonist de doar 12 ani, supranumit „micul Paganini”, elev al Liceului de muzica „George Enescu” din Bucuresti si membru al Clubului de Excelenta al Fundatiei Dan Voiculescu, a fermecat din nou audienta la ultimul sau recital sustinut zilele acestea, la Filarmonica din Munchen.

Mircea Dumitrescu, un geniu al viorii la numai 12 ani, a primit in luna august 2010 invitatia de a participa la acest festival international de muzica clasica pentru copii din partea celebrului pianist, Walter Krafft, directorul Conservatorului „Richard Strauss” si al Munchener Musikseminar. i de aceasta data, tanarul violonist a interpretat, fara ezitare, fragmente din lucrarile lui Pablo de Sarasate, Vittorio Monti, Henryk Wieniawski si ale preferatului sau, Niccolo Paganini. Talentul si daruirea cu care canta, au fost argumentele care au justificat de fiecare data renumele de „Micul Paganini”. Mircea Dumitrescu a fost singurul reprezentant al Romaniei in cadrul acestui festival care reuneste anual copii cu un talent deosebit.
Talentul si hotararea de a se impune la un instrument atat de dificil, au facut ca acesta sa fie cel de-al doilea concert sustinut de el in cunoscuta sala Gasteing a Filarmonicii din Munchen, dupa cel din luna martie a acestui an, la care Mircea a participat impreuna cu alti trei copii romani.
i tot la Munchen, tanarul a avut sansa de a sustine un recital si in cadrul un concert dedicat artistilor din Bavaria si Romania, cu un program special in urma caruia Mircea Dumitrescu a primit numeroase felicitari si aprecieri din partea delegatiei formata din mai multi oficiali bavarezi.
” O invitatie de o asemenea anvergura, primita pe numele acestui elev, in cadrul acestor evenimente culturale, inseamna mult pentru scoala romanesca, pentru profesorii si cei care il sustin pe tanar. Iar pentru Mircea, aceaste evenimente au reprezentat o ocazie imensa de a le arata celor care apreciaza si inteleg muzica clasica, valoarea si calitatea sunetului viorii sale ” a declarat profesoara tanarului, doamna Olivia Papa, care impreuna cu doamna Ilea Smaranda-profesor corepetitor, au fost alaturi de Mircea Dumitrescu la cele doua evenimente.
Recitalurile de la Munchen vin la numai o saptamana dupa ce micul muzician a cantat in deschiderea unuia dintre spectacolele sustinute de artistii romani, in cadrul Festivalului Artelor Bucuresti.
Fundatia Dan Voiculescu este, din 2008, alaturi de acest „copil minune”. Mircea Dumitrescu beneficiaza de intreg suportul necesar dezvoltarii talentului sau, prin programul de burse si prin asigurarea fondurilor necesare participarii la concursuri si festivaluri internationale de profil.

Anca Andreea Popa
Manager Comunicare Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei
mobil phone+40 755 04 21 16
phone/fax +40 314 25 58 84
e-mail: anca.popa@fundatiadanvoiculescu.ro; anca.popa.press@gmail.com;
www.fundatiadanvoiculescu.ro
office@fudv.ro
http://www.fudv.ro

Go to Top