window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

”Micutul Paganini”s-a intors cu noi premii

Mircea Dumitrescu, tanarul violonist de doar 12 ani, supranumit „micutul Paganini”, membru al Clubului de Excelenta al Fundatiei Dan Voiculescu, s-a intors de la doua concursuri internationale de muzica, desfasurate in Italia cu patru premii I, dintre care doua absolute.

Mircea Dumitrescu este considerat un geniu al viorii, un copil care la 12 ani a reusit sa impresioneze cu talentul lui o lume intreaga. Tanarul violonist a participat, de curand, impreuna cu alti trei elevi ai Liceului „George Enescu”, la doua concursuri internationale in Italia, Festivalul italian „Alice bel Colle” editia a IX-a si Concursul International de Vioara „Giovanni Talenti – Rovere d’Oro” din San Bartolomeo editia a XXV-a, la ambele obtinand 4 premii intai, la sectiunile vioara si muzica de camera.
A intrat in concurs alaturi de tineri din toata lumea si a reusit sa castige, de fiecare data, aprecierea juriului si marele premiul la categoria la care el a concurat. A interpretat lucrari ale lui Felix Mendelsshon, Antonio Vivaldi, Giuseppe Tartini dar si ale preferatului sau, Niccolo Paganini si de fiecare data, sunetul viorii tanarului violinist a impresionat atat publicul, cat si reprezentantii juriului.
Astfel, Mircea a fost apreciat si rasplatit de doua jurii diferite, cu maximul de puncte si marele premiu – premiul I absolut in fiecare dintre cele doua concursuri.
In Italia, dupa reprezentatiile avute, Mircea Dumitrescu a fost supranumit si „briliantul serii”. Printre cei care au apreciat talentul „micutului Paganini” din Romania a fost si celebrul pianist, Walter Krafft, directorul Conservatorului „Richard Strauss” si al Munchener Musikseminar, care impresionat fiind de talentul tanarului violinist, i-a adresat invitatia de a participa ca solist, in luna octombrie a acestui an, la un festival organizat si sustinut de catre Filarmonica din Munchen.
Pentru succesul avut si premiile importante obtinute, tanarul a avut sansa si onoarea de a sustine un recital impreuna cu renumita orchestra „Clasica Filarmonica Armonia” din Alexandria, care numara nu mai putin de 50 de instrumentisti.
Fundatia Dan Voiculescu este, din 2008, alaturi de acest „copil minune”. Mircea Dumitrescu beneficiaza de intreg suportul necesar dezvoltarii talentului sau, prin programul de burse si prin asigurarea fondurilor necesare participarii la concursurile internationale de profil.
In total, 12 premii intai, dintre care patru absolute au fost obtinute de patru copii romani, pregatiti de prof Olivia Papa, la cele doua concursuri internationale din Italia. Printre ei s-a aflat si Mircea Dumitrescu.

Anca Andreea Popa
PR&Press Manager
mobil phone+40 755 04 21 16
phone/fax +40 314 25 58 84
anca.popa.press@gmail.com
http://www.fudv.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top