Mircea Dumitrescu, tanarul violonist de doar 12 ani, supranumit „micutul Paganini”, membru al Clubului de Excelenta al Fundatiei Dan Voiculescu, s-a intors de la doua concursuri internationale de muzica, desfasurate in Italia cu patru premii I, dintre care doua absolute.

Mircea Dumitrescu este considerat un geniu al viorii, un copil care la 12 ani a reusit sa impresioneze cu talentul lui o lume intreaga. Tanarul violonist a participat, de curand, impreuna cu alti trei elevi ai Liceului „George Enescu”, la doua concursuri internationale in Italia, Festivalul italian „Alice bel Colle” editia a IX-a si Concursul International de Vioara „Giovanni Talenti – Rovere d’Oro” din San Bartolomeo editia a XXV-a, la ambele obtinand 4 premii intai, la sectiunile vioara si muzica de camera.
A intrat in concurs alaturi de tineri din toata lumea si a reusit sa castige, de fiecare data, aprecierea juriului si marele premiul la categoria la care el a concurat. A interpretat lucrari ale lui Felix Mendelsshon, Antonio Vivaldi, Giuseppe Tartini dar si ale preferatului sau, Niccolo Paganini si de fiecare data, sunetul viorii tanarului violinist a impresionat atat publicul, cat si reprezentantii juriului.
Astfel, Mircea a fost apreciat si rasplatit de doua