Joi, 22 mai 2014, s-au deschis la Bucureşti lucrările Forumului Internaţional ECDL, eveniment anual care reuneşte delegaţi ECDL (European Computer Driving Licence) de pe toate continentele lumii cu factori de decizie politică şi oficiali guvernamentali, pentru a impărtaşi informaţiile şi exemplele de bună practică referitoare la dezvoltarea aptitudinilor IT şi promovarea alfabetizării digitale globale.

În fiecare an are loc Forumul ECDL Foundation, la care participă reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale care administează programul de certificare ECDL în 150 de ţări din întreaga lume.

În acest an, ca o recunoaştere a progreselor realizate de România, Forumul ECDL Foundation are loc la Bucureşti în perioada 22 – 23 mai 2014. Evenimentul s-a bucurat în deschidere de prezenţa domnului prof. univ. dr. Remus Pricopie, Ministrul Educaţiei Naţionale şi a domnului Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, Bebe-Viorel Ionică care au subliniat importanţa dezvoltării şi integrării competenţelor digitale în sistemul din România şi au recunoscut în acest sens contribuţia introducerii standardului ECDL la noi în ţară.

Forumul Internaţional ECDL este un eveniment anual de o mare importanţă întrucât reuneşte toti operatorii ECDL la nivel global subliniind principalele aspecte-cheie şi oportunităţi care decurg din implementarea standardului ECDL în lume. În Romania standardul ECDL este implementat de către ECDL ROMANIA începând cu anul 2002.

 

ECDL Foundation este principala autoritate de certificare pentru cel mai răspândit program internaţional de certificare a competenţelor digitale – ECDL / ICDL.

 

Permisul european de conducere a computerului (ECDLEuropean Computer Driving Licence) este recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări şi numără până în prezent 13 milioane de persoane înregistrate în program. În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

 

ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 700 de centre de testare acreditate pe întreg teritoriul ţării. Peste 230 000 de candidaţi s-au înscris în programul ECDL la nivel naţional şi au fost eliberate mai multe de 170 000 de Permise ECDL în România.

Pentru mai multe informaţii accesatiwww.ecdl.ro sau www.ecdl.org.