Pentru a promova România ca destinație turistică în lume, Ministerul Turismului lansează oficial aplicația ”Explore RO”, în cadrul celui mai mare târg de turism din lume, ITB Berlin, organizat în perioada 8-12 martie 2017.

Aplicația ”Explore RO”, disponibilă în limba engleză, este destinată turiștilor din întreaga lume, care iubesc să călătorească chiar și virtual. Cu această aplicație utilizatorii pot descoperi România și resursele ei: natură, tradiții, cultură, istorie, educație, arte. ”Explore RO” este un mod unic de a descoperi România!

Aplicația reprezintă un ghid turistic al României, în variantă electronică, al cărei conținut este semnat de Ministerul Turismului și oferă utilizatorilor săi informații variate despre destinațiile turistice, resursele naturale și antropice, atracțiile și evenimentele din România. Pe scurt, ”Explore RO” îi arată oricărui turist unde poate să meargă în România și ce tip de experiențe poate să trăiască în țara noastră.

”Explore RO” este disponibilă pentru platformele iOS și Android și este furnizată în mod gratuit de către compania sibiană Eventya, cu care a fost încheiat, în luna decembrie 2016, un acord de parteneriat. În ceea ce privește infrastructura tehnică a ghidului turistic mobil al României, acesta a fost construit pe o platformă care rulează pe un sistem cloud, ce permite interconectarea cu alte site-uri web și aplicații turistice, prin utilizarea de APIs specifici, fiind posibilă transmiterea și generarea automată de conținut.

Aplicația va fi actualizată permanent, în următoarea perioadă fiind dezvoltate variante ale acesteia și în alte limbi de circulație internațională.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa