• Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS.BUSINESS

Acorns Training Centre (ATC) implementează exclusiv, în România, Modulul Dezvoltare Fizică şi Mişcare (vârsta 0-12 luni) elaborat de către Kirklees Council (Marea Britanie) ca parte a programului „The Child’s Journey”, susţinut de către Sure Start Children’s Centre, Action for Children şi NHS.

Bebeluşii se nasc pentru a se mişca, iar această activitate dezvoltă capacitatea de învăţare de la nivelul creierului. Acesta primeşte informaţia prin simţuri, iar stimularea corespunzătoare are o importanţă majoră în realizarea conexiunilor neuronale ce îi vor sprijini dezvoltarea ulterioară.

Dezvoltarea fizică a copilului poate fi stimulată cu uşurinţă dezvoltându-i musculatura, sistemul osos şi ajutându-l să îşi formeze un organism puternic. Modulul Dezvoltare Fizică şi Mişcare pune accent pe nevoile copilului, pe libertatea acestuia de mişcare, precum şi pe dobândirea independenţei în mişcări.

Modulul Dezvoltare fizică şi Mişcare este organizat sub umbrela educaţiei pe model britanic, o tradiţie Acorns, de 10 ani, venind în preîntâmpinarea nevoilor bebeluşului, dar şi ale părinţilor. Părinţii vor descoperi importanţa fiecărei etape de dezvoltare fizică din viaţa bebeluşului, cum să o înţeleagă şi cum să o sprijine; ce anume determină fiecare etapă de dezvoltare fizică la nivelul creierului bebeluşului; cum să organizeze sesiuni de joacă în vederea creării comportamentelor conştiente în viaţa copilului lor (durata acestora, tipuri de activităţi, ce jucării ar trebui folosite de la o lună la alta); cum se pot distra alături de bebeluşul lor şi cum îi pot susţine dezvoltarea în calitate de primi şi cei mai importanţi educatori.

Cel mai important, bebeluşul va începe să realizeze şi să conştientizeze existenţa propriului corp, prin practică va începe să îşi controleze părţile corpului, va reuşi să identifice cu exactitate zona în care este atins, îşi va consolida sentimentul de încredere şi se va distra mişcându-se. De asemenea, cei mici îşi vor dezvolta abilitatea de a percepe şi înţelege noţiunile de spaţiu şi de direcţie. Cu cât dezvoltarea fizică şi mişcarea sunt abordate mai din timp, cu atât bebelușul va dobândi noi competenţe şi abilităţi fizice şi psihice esenţiale pentru dezvoltarea emoţională şi intelectuală de mai târziu, va ştii să îşi menţină echilibrul şi să îşi coordoneze mişcările.

Modulul Dezvoltare Fizică şi Mişcare, alcătuit din 5 sesiuni, se desfăşoară în Acorns Training Centre, din Bucureşti, o şedinţă pe săptămână, în limba engleză şi este dedicat părinţilor cu bebeluşi (0-12 luni). Prima sesiune va avea loc joi, 27 februarie 2014, începând cu ora 11:00.

 Valentina Secara, facilitator modul Dezvoltare fizică și mișcare (Kirklees) și General manager Fundația Acorns

 „Părinții au nevoie de spijin şi informație la fel de mult ca bebelușii. La începutul acestei călătorii fascinante alături de cei mici am simțit şi personal acest lucru, cu cei trei copii ai mei. Timpul petrecut alături de ei și cei 10 ani de experiență în educația timpurie m-au învăţat că trebuie să îi ascult, să interacţionez cu ei cât mai mult, să fiu interesată de nevoile şi fericirea lor dar am conştientizat şi faptul că trebuie să le acord libertate de mişcare, să îi încurajez.
Acest modul dezvoltat de Kirklees este o „mână de ajutor” pentru părinți, în înțelegerea importanței motricității pentru dezvoltarea creierului bebelușului și în sprijinirea celui mic pentru a parcurge etape firești ale dezvoltării fizice şi intelectuale – statul pe burtică, rostogolitul, şezutul şi mersul de-a buşilea pe covor.”

 

Despre Acorns Training Centre

Fundaţia Acorns a inaugurat un univers senzorial unic dedicat dezvoltării armonioase a copilului şi oferirii sprijinului corespunzător părinţilor, educatorilor şi tuturor celor implicaţi în procesul de creştere şi educare a acestuia. Centrul de Training Acorns urmăreşte promovarea bunei practici în lucrul alături de copii şi a celor mai recente descoperiri în acest domeniu punând accent pe copil şi pe nevoile lui.

 

Contact:

Strada Chiparosului, nr. 34, sector 3, Bucureşti (zona Piaţa Alba Iulia)

Telefon: 0720 003 069

E-mail: training@acorns.ro

Website: www.acorns.ro

Go to Top