window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Misia – poveste despre Fado / Timisoara / 12 septembrie 2010

In fiecare an, la PLAI, pe langa concertele propriu-zise, am incercat sa capacitam artistii sa se intalneasca cu publicul si intr-un mod mai putin conventional, prin intermediul atelierelor sau prelegerilor.
Cea de a cincea editie a festivalului pare a fi un varf din acest punct de vedere. Christoph Pepe Auer cu Manu Delago au confirmat deja participarea la doua ateliere, Trilok Gurtu le va explica tuturor celor interesati tainele percutiei sale, iar astazi ne bucuram sa va anuntam faptul ca vedeta PLAI 2010 tulburatoarea fadista portugheza Misia a acceptat sa sustina si ea, duminica, 12 septembrie 2010, de la ora 13.00, o prelegere despre fado.

Poate nu exista nimeni mai potrivit in momentul de fata sa vorbeasca despre aceasta muzica a dorului decat Misia, intrucat ea este cea care a scos fado din suburbiile Lisabonei introducandu-l pe cele mai mari scene ale lumii, opere prestigioase invitand-o sa-si cante muzica in fata auditoriului lor pretentios. Tot Misia este cea care a scris o carte despre fado (Les fados de Misia) si s-a implicat in numeroase proiecte de popularizare a acestei muzici, pe care a introdus-o in cele mai neateptate spectacole: Misia & Her Poets, L’Histoire du Soldat Stravinsky, Lisboarium, Saudades Symphoniques, Drama Box, Maria de Buenos Aires Astor Piazzola, The Seven Deadly Sins Kurt Weill & Bertold Brecht.

Aadar, Misia vine sa aduca traditia portugheza pe scena de la Plai, in calitatea ei de principala ambasadoare a acestei muzici, calitate recunoscuta n ntreaga lume, marturie in acest sens stand toate ordinele, distinctiile, medaliile si premiile pe care le-a cucerit. A fost recompensata, de-a lungul timpului, cu Medalia Ordinul de Merit al Portugaliei, Marea Medalie Roie a oraului Paris, Ordinul Artei si Literelor din Franta, Premiul Criticilor Muzicali din Germania, Premiul Festivalului International de Film de Arta si Pedagogic, Marele Premiul al Academiei Charles Cros si multe altele.

Pe langa prelegerea despre fado, Misia va urca pe scena de la PLAI pentru un recital extraordinar in ziua de sambata, 11 septembrie 2010. Va fi un concert pentru cunoscatori si pentru profani deopotriva deoarece muzica Misiei se adreseaza tuturor, fiind la fel de tulburatoare. Aparitia Misiei la festivalul Plai din Timisoara va reprezenta si momentul lansarii in Romania a celui mai nou material discografic al acesteia dublul album Ruas. Un dublu album complex, complet, unde ne sunt prezentate strazi (asta inseamna ruas): strazile vietii, strazile tristetii, strazile iubirii, strazile absentei, strazile tuturor strazilor, strazile destinului, strazile fado, strazile pe care ne miscam fiecare dintre noi, pana la ultima suflare. Strazile – aceste locuri de trecere, de intalnire si de despartire, pe care le traversam zilnic incercand sa ne traim viata.

Festivalul Plai 2010 este organizat Asociatia Culturala Sunet Ambianta Timiosara si Casa de Cultura a Municipiului Timisoara, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Forumul Cultural Austriac si Consiliul Judetean Timis.

Bilete pentru editia din acest an a Festivalul Plai deja pot fi achizitionate on-line de la Myticket.ro si Ticketpoint.ro, precum si din reteaua Magazinelor Diverta. Pretul biletelor pana in data de 20 august este de 30 lei pentru ziua de vineri, 10 septembrie si 35 lei pentru ziua de sambata, 11 septembrie. Pretul unui abonament achizitionat pana la aceasta data este de 60 de lei. Dupa data de 20 august, pretul biletelor (inclusiv cele achizitionate la poarta) va fi de 40 de lei pentru ziua de vineri, 10 septembrie si 45 lei pentru ziua de sambata, 11 septembrie. Pretul unui abonament achizitionat dupa 20 august este de 75 de lei. Mentionam ca duminica, 12 septembrie 2010, accesul la Festivalul Plai va fi gratuit, pe baza abonamentului sau a unui bilet pentru ziua de vineri sau sambata. Biletul 1ticket, care ofera acces la festivalurile PLAI i IRAF, poate fi achizitionat de pe site-ul bilete.ro pentru 100 de lei. Pentru a-i asigura participarea la Festivalul Plai din acest an, ii sfatuim pe toti doritorii sa i achizitioneze biletele in perioada de pre-sale (pana n data de 20 august 2010), beneficiind astfel i de pretul mai mic. De asemenea, companiile doritoare sa cumpere un numar mai mare de bilete pentru angajatii lor sunt rugate sa ia legatura cu noi pentru detalii i oferte speciale. Bilete pentru editia din acest an a Festivalul Plai deja pot fi achizitionate on-line de la Myticket.ro si Ticketpoint.ro, precum si din reteaua Magazinelor Diverta. Pretul biletelor pana in data de 20 august este de 30 lei pentru ziua de vineri, 10 septembrie si 35 lei pentru ziua de sambata, 11 septembrie. Pretul unui abonament achizitionat pana la aceasta data este de 60 de lei. Dupa data de 20 august, pretul biletelor (inclusiv cele achizitionate la poarta) va fi de 40 de lei pentru ziua de vineri, 10 septembrie si 45 lei pentru ziua de sambata, 11 septembrie. Pretul unui abonament achizitionat dupa 20 august este de 75 de lei. Mentionam ca duminica, 12 septembrie 2010, accesul la Festivalul Plai va fi gratuit, pe baza abonamentului sau a unui bilet pentru ziua de vineri sau sambata. Biletul 1ticket, care ofera acces la festivalurile PLAI si IRAF, poate fi achizitionat de pe site-ul bilete.ro pentru 100 de lei. Pentru a-si asigura participarea la Festivalul Plai din acest an, ii sfatuim pe toti doritorii sa isi achizitioneze biletele in perioada de pre-sale (pana n data de 20 august 2010), beneficiind astfel si de pretul mai mic. De asemenea, companiile doritoare sa cumpere un numar mai mare de bilete pentru angajatii lor sunt rugate sa ia legatura cu noi pentru detalii si oferte speciale.

www.plai.ro
pr@plai.ro
http://www.plai.ro

2014-02-11T18:27:11+02:0014 iulie 2010|Categories: arta / cultura / entertainment, COMUNICATE DE PRESA|Tags: , , , |

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top