window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Modulul de control parental din Kaspersky PURE, premiat cu aur

Kaspersky PURE, suita de securitate completa destinata utilizatorilor individuali pentru protectia impotriva poluarii digitale, s-a clasat pe locul intai in urma testelor realizate pentru a determina eficienta modulelor de control parental implementate in zece dintre cele mai importante suite de securitate din lume.

In luna iunie a acestui an, si pentru prima data in istoria securitatii IT, centrul rus de analiza Anti-Malware a realizat o serie de teste ale modulelor de control parental implementate in solutiile de securitate. Scopul evaluarii a fost determinarea eficientei fiecarei suite de a filtra continutul web interzis copiilor. Fiecare produs a fost instalat pe computere care rulau Microsoft Windows 7 pe 64 de biti, iar ca browser de Internet a fost folosit Internet Explorer 8.0.

Solutiile de securitate au fost configurate pentru a bloca acelasi set de pagini web ce aveau continut destinat adultilor. Specialistii au folosit 2400 de link-uri catre resurse web neadecvate afisate in motoare populare de cautare, precum Google, Yandex si Bing. Cuvintele-cheie utilizate pentru cautare au fost atat in limba rusa, cat si in engleza, iar din rezultatele afisate au fost selectate 800 de link-uri, 400 in rusa si 400 in engleza.

Kaspersky PURE a obtinut cel mai ridicat scor in teste, modulul de control parental fiind premiat cu Gold Award pentru cel mai bun nivel de filtrare a link-urilor catre site-urile neadecvate 96%. Gradul de filtrare pentru resursele web in limba rusa a fost de 95%, iar cel pentru resursele web in limba engleza a fost de 97%, depasind considerabil celelalte suite de securitate, care nu au putut atinge pragul de 90%.

Acordam atentie deosebita dezvoltarii tehnologiilor de control parental, deoarece este esential pentru noi sa protejam copiii si adolescentii de accesul resurselor web neadecvate, spune Andrey Nikishin, Director Cloud & Content Technologies Research la Kaspersky Lab. Kaspersky PURE este, in acelasi timp, eficient, cat si foarte usor de utilizat. Suita ii ajuta pe parinti sa ia decizii ferme, dar si sa configureze un profil flexibil care sa defineasca subiectele si continutul la care cei mici pot avea acces, completeaza acesta.

Mai multe informatii despre evaluarile Anti-Malware pot fi gasite aici: www.anti-malware-test.com.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producator de solutii de securitate informatica din Europa si locul patru la nivel mondial. Compania ofera unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejeaza utilizatorul de virusi, spyware, crimeware, hackeri, phishing si spam. Produsele Kaspersky detin o rata superioara de detectie, avand cel mai rapid timp de raspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, retele de mari dimensiuni si sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltata de Kaspersky este utilizata la nivel mondial in produsele si serviciile furnizorilor de top ai solutiilor de securitate de pe piata IT.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele stiri legate de malware, consultati www.securelist.com.

2014-02-25T18:40:54+02:0028 septembrie 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA, IT / comunicatii|Tags: , , |
Go to Top