Kaspersky PURE, suita de securitate completa destinata utilizatorilor individuali pentru protectia impotriva poluarii digitale, s-a clasat pe locul intai in urma testelor realizate pentru a determina eficienta modulelor de control parental implementate in zece dintre cele mai importante suite de securitate din lume.

In luna iunie a acestui an, si pentru prima data in istoria securitatii IT, centrul rus de analiza Anti-Malware a realizat o serie de teste ale modulelor de control parental implementate in solutiile de securitate. Scopul evaluarii a fost determinarea eficientei fiecarei suite de a filtra continutul web interzis copiilor. Fiecare produs a fost instalat pe computere care rulau Microsoft Windows 7 pe 64 de biti, iar ca browser de Internet a fost folosit Internet Explorer 8.0.

Solutiile de securitate au fost configurate pentru a bloca acelasi set de pagini web ce aveau continut destinat adultilor. Specialistii au folosit 2400 de link-uri catre resurse web neadecvate afisate in motoare populare de cautare, precum Google, Yandex si Bing. Cuvintele-cheie utilizate pentru cautare au fost atat in limba rusa, cat si in engleza, iar din rezultatele afisate au fost selectate 800 de link-uri, 400 in rusa si 400 in engleza.

Kaspersky PURE a obtinut cel mai ridicat scor in teste, modulul de control parental fiind premiat cu Gold Award pentru cel mai bun nivel de filtrare a link-urilor catre site-urile neadecvate 96%. Gradul de filtrare pentru resursele web in limba rusa a fost de 95%, iar cel pentru resursele web in limba engleza a fost de 97%, depasind considerabil celelalte suite de securitate, care nu au putut atinge pragul de 90%.