window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Motivarea angajatilor si beneficiile aduse organizatiei.

Metodele de motivare a angajatilor sunt multiple si bine cunoscute de toti angajatorii. Din pacate foarte putini dintre ei le si folosesc. Dincolo de motivele economice, angajatorii romani nu dau prea mare importanta motivarii personalului deoarece nu sunt constienti de beneficiile aduse organizatiei. Pachetul salarial nu este un beneficiu, ci un drept al angajatului. Forta de munca are un cost, iar acesta este reprezentat de suma de bani pe care o primeste fiecare. O sa analizam pe rand metodele de motivare si avantajele pe care de oferta.

Bonusurile, primele sau comisioanele, in functie de tipul de job si organizatie, sunt cele mai cunoscute si folosite. Desi vorbim de bani, nu atat valoarea acestor bonusuri conteaza, cat mai ales respectarea unor angajamente si rasplatirea eforturilor si rezultatelor obtinute de angajat. Nu apar frustrari atunci cand se lucreaza peste program, sau are rezultate mult mai bune decat un coleg care are acelasi salariu ca si el. Daca angajatul stie ca va primi mai multi bani pentru o munca mai bine facuta, cu siguranta se va stradui sa fie in fiecare zi mai bun. Reversul medaliei este ca angajatorul sa promita niste bonusuri, prime sau comisioane si nu le poata oferi ulterior. E o metoda sigura de a-ti indeparta echipa.

Asigurarile de sanatate sau pensiile private sunt beneficii din ce in ce mai apreciate si de angajatii romani. Costurile suportate de companie nu sunt atat de mari dar beneficiile aduse membrilor echipei conteaza cu siguranta. Pe langa faptul ca arata angajatului ca este important pentru companie nu doar atunci cand se afla la serviciu, il scuteste si de niste cheltuieli din bugetul personal.

Abonamentul la sala de sport incepe sa prinda si ele contur ca beneficiu extra salarial. Desi valoarea in bani este neinsemnata, faptul ca angajatorul s-a gandit sa ofere ceva in plus angajatilor va conta. E un mod de a trimite echipa sa se relaxeze.pe banii firmei. Beneficiile se intorc tot in companie, caci ei vor fi mai plini de energie si un pic mai motivati. Unii angajatori au amenajat chiar la birou o mica sala de recreere unde in pauze angajatii pot face putina miscare.

Programele de teambuilding sau petrecerile tematice sunt alte metode de motivare. Pe langa avantajul de a suda echipele si a le face sa functionele mai bine, astfel de evenimente apropie angajatii de sefi, ii ajuta sa se descopere si in alt mediu decat cel de zi cu zi, si invata sa aprecieze ceea ce li se ofera. Multe companii recurg la astfel de metode de motivare. As mentiona insa faptul ca o mare parte din ei fac aceste evenimente doar pentru a bifa ca au facut si asta.Cred ca o analiza mai atenta a nevoilor unei echipe te ajuta sa alegi metoda cea mai potrivita. Daca e bine doar sa faci o iesire la munte, sau sa faci un teambuilding in adevaratul sens al cuvantului. Daca e bine sa organizezi petrecerea in birou sau sa o faci intr-o locatie mai speciala.

Cursurile si trainingurile oferite angajatilor au si ele un rol in motivarea lor. Poate sa para surprinzator dar astfel de investitii in angajati ii ajuta atat pe ei, cat mai ales compania. Vei avea in echipa oameni mai bine pregatiti si poate putin mai loiali. Oricine apreciaza un angajator caruia ii pasa de angajat. Inainte de a cere, este bine sa oferi, iar cursurile sau trainingurile oferite angajatilor iti pot face business-ul sa creasca.

Cu toate acestea, cea mai buna si sigura metoda de motivare este cea care nu presupune cheltuirea nici unui leu. O vorba buna face cat toate cele de sus la un loc. Un studiu a aratat ca romanii apreciaza cel mai mult la locul de munca atmosfera creata in companie, sentimentul de siguranta si incredere. Arata angajatilor tai ca ii respectii, ii asculti si le oferi incredere. Micile gesturi de zi cu zi creeaza pana la urma mediul de lucru, mediul in care fiecare isi petrece minim 40 de ore pe saptamana. Fa-ti echipa sa vina cu drag la birou, si ii vei avea de partea ta. Explica atunci cand trebuiesc luate masuri exceptionale, cere-le parerea si asculta-i, lauda-i atunci cand ai de ce. Toate astea nu costa nimic pe nimeni dar fac diferenta intre angajatii motivati si cei care isi cauta un alt loc de munca.

Catalog de Cursuri – cel mai complet portal de cursuri din Romania
contact@catalog-cursuri.ro
http://www.catalog-cursuri.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top