„Moving Art – HORA”, prima galerie de pictură cu tradiție, în călătorie cu Trenurile Soarelui!

Acasa/arta / cultura / entertainment, COMUNICATE DE PRESA, monden / lifestyle/„Moving Art – HORA”, prima galerie de pictură cu tradiție, în călătorie cu Trenurile Soarelui!
  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

CFR Călători susține valorile tradiționale și sprijină proiectul artistic „Moving Art – HORA”, parte a Campaniei Redescoperă Culorile României realizată de Policolor în anul aniversării a 50 de ani. Astfel, două branduri românești – operatorul național de transport feroviar de pasageri și producătorul de vopsea vor aduce în premieră culoare și un transport prietenos călătorilor.

Proiectul constă în înfrumusețarea la exterior a unei locomotive electrice din parcul de material rulant al companiei feroviare. Locomotiva 41-0148-1 va fi pictată cu simboluri naționale promovând tradițiile românești (Hora) și aducându-le în atenția tinerilor, într-o formă cât mai atractivă.

Pentru aceasta artistul vizual Carmen Nistor își mută atelierul de pictură în Depou, acolo unde timp de două săptămâni va pune arta pe roate.

În executarea picturii vor fi folosite produse de calitate Policolor Automotive – divizia auto a producătorului român, rezistente condițiilor de exploatare a locomotivei.

Astfel, de la începutul lunii iulie, pasagerii care merg spre Litoral vor avea ocazia să se afle într-un tren care iese din tipare prin galeria de artă neconvențională de pe locomotivă. O vară întreagă aceasta va străbate traseul București-Constanța, ducând Trenurile Soarelui pe Litoral, iar din toamnă va ajunge în alte puncte turistice din România, promovând în continuare simbolurile tradiționale.

=====================

CFR Călători este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.

Policolor producător român de lacuri şi vopsele este liderul regional în pe zona de SE europeană. Anul acesta, cu ocazia aniversării a de 50 de ani în arta culorilor, producătorul a lansat proiectul de responsabilitate socială ”Redescoperă Culorile României”, proiect care își propune să sprijine comunitățile prin reînvierea culorilor specific românești. Locomotiva Hora – Moving Art este parte a campaniei Policolor din acest an iar artistul Carmen Nistor care va picta locomotiva electrică cu motive românești tradiționale a devenit Ambasador al Culorilor.

Proiectul Moving ArtHORA este susținut și de echipa www.e-Restaurant.ro care, la doi ani de la lansarea Turului Culinar al Bucureștiului, pornește la un drum ambițios prin elaborarea unui „Ghid Lingurin” al restaurantelor din România, după criterii adaptate situației specifice locale, similar celui franțuzesc sau britanic. „Ghidul Lingurin” oferă restaurantelor recenzate gradații sub forma tradiționalelor linguri de lemn.

Go to Top