Mulan, Tuca , Mura si Toto: 4 ani de bucurii pentru batranii de la „Floare Rosie”

  • Mulan, Tuca , Mura si Toto: 4 ani de bucurii pentru batranii de la "Floare Rosie"

Mulan, Tuca , Mura si Toto: 4 ani de bucurii pentru batranii de la "Floare Rosie"

Fundația VIER PFOTEN și Directia Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au aniversat 4 ani de la lansarea proiectului de terapie asistată de animale pentru vârstnicii din Complexul pentru Servicii Sociale ”Floare Roșie” din sectorul 6, București.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Coordonatoarea proiectului VIER PFOTEN,  Dr. Anca Tomescu a declarat: „Proiectul nostru demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de benefică este interacțiunea om – câine. Dacă știm ce înseamnă această interacțiune cu câinii noștri de acasă, știm mai puține despre ce bucurie înseamnă pentru oamenii din acest Complex, „Floarea Roșie”, să vadă un prieten patruped prin preajmă. Câinii noștri, cu povești deloc fericite până i-am întâlnit și salvat, au ajuns să dăruiască momente de adevărată fericire acestor oameni pe care îi iubesc ca pe stăpânii lor. E o nouă dovadă că acești câini au o contribuție imensă în societate și îndeplinesc la orice oră, necondiționat, „sarcini” pe care prea puțini adulți știu sau înțeleg să le îndeplinească atât de firesc”.

Daniela Nicoleta Dumitrescu, psiholog clinician la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, a spus: „Relaţia cu un câine îţi oferă şansa unei întâlniri autentice, în care îmbrăţişările, mângâierile şi emoţia au firescul unei iubiri. Pentru beneficiarii noştri poate înseamna diferenţa dintre “nu-mi mai doresc nimic” şi “îmi doresc să-l văd şi săptămâna viitoare” – adică îmi doresc să trăiesc!”.

La Complexul „Floare Roșie”, peste 100 de bătrâni au beneficiat de activități de terapie asistată de animale, în ultimii 4 ani. Scopul proiectului de terapie asistată de animale este de a îmbunătăți calitatea vieții bătrânilor internați în centru, care primesc săptămânal vizita celor patru câini din echipa „Câini pentru oameni” a VIER PFOTEN. Echipa este compusă din Mulan, Țuca , Mura și Toto, mezinul echipei. Toți sunt foști câini maidanezi salvați și antrenați de VIER PFOTEN pentru programul de terapie asistată de animale, derulat în ultimii 12 ani în sprijinul copiilor cu dizabilități.

La aniversarea de 4 ani de colaborare în Complexul „Floare Roșie”, VIER PFOTEN a organizat un eveniment festiv, cu un concert de muzică populară susținut de artista Valeria Arnăutu și un program… „artistic” pus la punct de cei patru câini care sunt centrul de atracție al acestui program.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!