Municipiul Cluj-Napoca a castigat premiul ”Capitala economica a Transilvaniei”

Premiul ”Capitala economica a Transilvaniei” a fost acordat municipiului Cluj-Napoca in cadrul Galei “Forbes Romania – Best Cities for Business 2014”.  Premiul a fost acordat pentru performanta economica si a fost inmanat primarului Emil Boc.
“Am avut onoarea de a ridica premiul Capitala economica a Transilvaniei, acordat pentru excelenta evolutie economica a Clujului din ultimii ani.
Orasul nostru isi dezvolta o serie de avantaje competitive semnificative, in multiple domenii:  mediu academic de exceptie, programe de specializare la nivel inalt in orice domeniu, infrastructura buna, o administratie locala deschisa, care pune pret pe transparenta si responsabilitate, ofera facilitati pentru investitori si exemplele pot continua. Avem, asadar, la Cluj, fundamente solide pe care putem construi mai departe si chiar depasi Bucurestiul in anumite arii.
Am subliniat totodata importanta proiectului Cluj Innovation City, atat pentru regiunea noastra, cat si pentru Romania. Este un proiect pe urmatorii 20 de ani unde Primaria Cluj-Napoca va contribui cu 202 hectare de teren in zona Lombului, potentialul amplasament al viitorului oras al inovarii. Vor fi peste 100.000 de locuitori in zona respectiva, peste 20.000 de noi locuri de munca in cercetare, dezvoltare, inovare, IT plus servicii conexe. Am incredere ca va fi cel mai puternic pol de cercetare si inovare din Romania si poate din centrul si estul Europei”, a declarat primarul Emil Boc.
Gala ”Best Cities Awards” – „Forbes 40 cele mai bune orase pentru afaceri” – s-a desfasurat in data de  27 februarie la Bucuresti si a avut ca invitati reprezentanti ai autoritatilor locale din marile orase ale Romaniei, precum si membri ai mediului de afaceri.
Go to Top