Nadia Trohin și Big Band-ul Radio în concert la Sala Radio

Marți, 7 martie a. c., Big Band-ul Radio revine pe scena Sălii Radio, cu un nou concert din seria Jazz pe românește, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor. Prima parte a serii va fi dedicată memoriei lui Adrian Enescu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați compozitori și orchestratori români contemporani, autor, printre altele, a nu mai puțin de 65 de titluri de muzică de film. Programul primei părți a concertului va cuprinde creații orchestrale semnate de regretatul compozitor.

În partea a doua a concertului, alături de Big Band-ul Radio va cânta Nadia Trohin, a cărei activitate artistică cuprinde numeroase apariții la emisiuni de televiziune și radio, colaborări cu muzicieni români de jazz (Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Cristian Soleanu, Cătălin Milea, Alex Man, Sorin Romanescu, Pedro Negrescu, Michael Acker, George Natzis etc.), dar şi din afara ţării: Chris Dahlgren (SUA), John Betsch (SUA), Maurice de Martin şi Christian Lillinger (Germania), Peter Giron (Franţa), Olah Peter şi Jeszensky Gyorgy (Ungaria), Jerzy Małek, Sebastian Frankiewicz, Michał Jaros (Polonia). Printre festivalurile de gen la care a participat în ultimii ani se numără Sopot Jazz Festival (Polonia), Festivalul Internaţional Ethnojazz (Chişinău), Bucharest Jazz Festival şi Green Hours Fest (Bucureşti), Alba Jazz Festival (Alba Iulia), Dobrojazz (Tulcea), Posticum Jazz Festival (Oradea), Festivalul de jazz & blues (Galați), Ploiești Jazz Festival ș.a.

Nadia Trohin a debutat în jazz în 2010, când a obținut Premiul pentru cea mai bună trupă “Nadia&Friends” la Festivalul de Jazz de la Târgu Mureş. Un an mai târziu a participat în calitate de solist vocal la realizarea CD-ului La margine de Bucureşti, album de muzică interbelică românească şi jazz (înregistrat împreună cu Mircea Tiberian, Chris Dahlgren şi Maurice de Martin), apărut la casa de discuri Soft Music. În trecut a fost solistă a grupului Millenium cu care a înregistrat două albume  (Fata sihastră și Creştini, Crăciunul a sosit), iar între 2010 și 2013 a fost membră a grupului vocal Jazzapella.

Pe lângă activitatea scenică, artista susține și o intensă activitate didactică: din 2011 predă la Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, unde se ocupă de pregătirea vocală a viitorilor actori. De asemenea, în prezent, este cadru didactic asociat la Universitatea Națională de Muzică din București, secția jazz.

Concertul este dedicat campaniei Auzul e un dar. Nu-l ignora!, susținută de Televiziunea Română și Radio România și inițiată de Asociația Audiologilor din România, cu scopul de a atrage atenția asupra necesității unui program de screening auditiv la nivel național în rândul nou-născuților din România.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.