window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

National Geographic Channel prezinta primul documentar despre eruptia vulcanului din Islanda

Haos din cenușa: Vulcanul din Islanda are premiera pe 9 mai de la ora 21:00

Devastatoarea erupție a vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda, petrecuta la mijlocul lunii aprilie, a adus haos pe cerul Europei prin oprirea traficului aerian și blocarea a sute de mii de pasageri in diverse parti ale lumii.

In vreme ce echipele de jurnaliști monitorizau cu frenezie evoluția norului de cenușa și transmiteau revenirea in țarile de origine ale turiștilor și calatorilor in interes de afaceri, o echipa de filmare a National Geographic Channel se afla la locul evenimentului, in Islanda pentru a inregistra evenimentele chiar de la fața locului, in timpul și dupa cele doua erupții, una din 20 martie și cea de-a doua, mai mare, din 14 aprilie.

Membrii acestei echipe au fost singurii care au relatat povestea chiar de la inceput. Ei au fost primii care au primit permisiunea de a zbura cu elicopterul pana la ghețar, pe varful vulcanului și au reușit sa obțina imagini incredibile ale vulcanului in timpul erupției.

Materialul special realizat de ei va fi prezentat in cadrul documentarului Haos din cenușa: Vulcanul din Islanda, in data de 9 mai, de la ora 21:00, pe National Geographic Channel.

Echipa de filmare a fost in permanența amenințata de pericole uriașe, filmarile avand loc chiar in apropierea enormului crater care scuipa foc și cenușa, iar, la fiecare zece minute, o bubuitura sonica ii zguduia pe curajoși pana in maduva oaselor.

Impresionanta erupție a provocat, de asemenea, inundații locale masive care au devastat drumurile. Echipa noastra a fost prinsa intr-o astfel de inundație, pe care au și filmat-o. Din cand in cand, membrii echipei erau nevoiți sa patrunda in norul imens și dens de cenușa, unde lumina solara nu mai patrundea, iar ei iși pierdeau cu totul simțul orientarii, intampinau dificultați de respirație și se vedeau nevoiți sa se opreasca atunci cand drumul nu mai era vizibil.
Documentarul mai include și alte aspecte dramatice din jurul evenimentului precum zborurile de salvare efectuate de Garda de Coasta, marturii ale martorilor oculari, colectarea de date de catre geologi renumiți in urma studierii lavei și cenușii, descifrarea științei din spatele erupției și impactul global al acesteia, inclusiv paralizarea traficului aerian cu cea mai mare amploare de la evenimentele din 11 septembrie.

Haos din cenușa: Vulcanul din Islanda va avea premiera exclusiv pe National Geographic Channel, in data de 9 mai, de la ora 21:00.

National Geographic Channels International (NGCI) invita telespectatorii sa-și pastreze vie curiozitatea prin programele sale inteligente si originale, care analizeaza ceea ce știm, cum vedem lumea și ce ne motiveaza. Companie detinuta de National Geographic Television (NGT) si FOX Entertainment Group, NGCI sprijina angajamentul Societatii National Geographic de a explora, proteja si educa prin cele șase canale ale sale: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure Si Nat Geo Music.

La nivel global, National Geographic Channel (inclusiv NGC U.S. care este o companie joint-venture ntre NGT Si Fox Cable Networks Group) este disponibil n 330 milioane de case din 166 de tari, in 34 de limbi.
natgeo@natgeochannel.ro
http://www.natgeotv.com

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top