window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

New school of jazz in 2010 / Bucuresti / 03 iunie 2010

Maria Raducanu si Mircea Tiberian vor canta la prima sesiune a clubului New School of Jazz 2010 de la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, in data de 3 iunie, de la ora 21:00!

Va invitam alaturi de noi la redeschiderea clubului New School of Jazz joi, 3 iunie 2010, ora 21:00, la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti (etaj 2, sala Oldschool).
Intrarea este 10 lei.
Carnetul de student va aduce o surpriza posesorului! !

Organizator: Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti
Partener media: www.radiobucuresti.ro, www.24fun.ro, port.ro

New School of Jazz – Varstele unui club
In 1968, un an plin de evenimente semnificative pentru istoria Europei, s-a deschis la Bucuresti primul club de jazz cu activitate regulata si performante live. Este vorba de clubul Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, pe atunci numita si Grigore Preoteasa dupa numele unui demnitar comunist decedat intr-un accident de avion in drum spre Moscova. Ansamblul care canta aici in fiecare saptamana includea nume de marca ale generatiei mature de jazzmani romani intre care Jancsi Korossy sau Johnny Raducanu dar si muzicieni mai tineri care aveau sa devina curand celebri in lumea jazzului autohton precum Dan Mandrila, Marius Popp sau Aura Urziceanu.
Demonstratiile studentesti din iarna lui 68 au dus si la suspendarea activitatii clubului pentru o perioada de aproape douazeci de ani.

Putin inainte de 1989, la Casa de Cultura a Studentilor s-a reluat firul concertelor de jazz sub numele generic de Student Jazz Club. Sute de tineri veneau la aceste manifestari ca sa-i asculte pe Anca Parghel, Mircea Tiberian, Nicolae Simion, Garbis Dedeian, Dan Ionescu sau Eugen Gondi. Erau, de asemenea, invitati si muzicienii mai varstnici, dintre cei care mai ramasesera in tara, precum Johnny Raducanu, Marius Pop sau Dan Mandrila.
Activitatea clubului a continuat si dupa revolutie in asa fel incat aici au debutat cativa dintre cei mai reprezentativi muzicieni de jazz (si nu numai) ai zilelor noastre precum Maria Raducanu, Pedro Negrescu, Cristian Soleanu, Marta Hristea, Sorin Romanescu si multi altii.
Dupa mai bine de 10 ani managementul Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti au reinviat la sfarsitul anului trecut vechea traditie a concertelor de muzica improvizata de la etajul II al Casei de Cultura a Studentilor. Locul se numeste acum Old School, dar pentru ca organizatorii isi doresc, pe langa ancorarea in traditiile jazzului, sa prezinte publicului noi forme de expresie artistica si , in special, sa promoveze arta tanara facuta de tineri (doar ne aflam la Casa Studentilor), Clubul se numeste New School of Jazz.
Va asteptam la prima editie a anului 2010 in data de 3 iunie 2010 la concertul sustinut de Maria Raducanu si Mircea Tiberian.

Va asteptam cu drag!
Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti
Calea Plevnei 61
tel: 021 315 40 55
email: andra.radu@ccs.ro
www.ccs.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top