Comitetul Federal pentru Piața Deschisă nu a oferit surprize privind așteptatele majorări de dobândă Fed. O mai mare atenție a fost acordată mai degrabă dezbaterii dacă așteptările inflaționiste scăzute reprezintă o preocupare pentru riscurile pe termen lung ale dezinflației sau dacă menținerea dobânzii la un nivel scăzut e un risc ca Fed să rămână „în spatele curbei”, dacă presiunile salariale se vor ridica din cauza înăspririi condițiilor de pe piața forței de muncă.

În ceea ce privește echilibrul, nimic nu indică faptul că Fed nu va crește dobânda în decembrie, dar dacă datele privind inflația rămân slabe, se pare că Evans de la Chicago Fed ar putea să se alăture lui Kashkari, contestând decizia FOMC din decembrie. Traderii au decis aparent că lipsa oricărui inconvenient pe moment este un motiv suficient pentru a vinde dolarul, iar indicele dolarului se află acum sub media de 21 de zile (ceea ce duce perechea EURUSD mai sus), unul dintre indicatorii noștri favoriți pe termen mediu. Din nou, totuși, mișcările tactice sunt greu de anticipat până când vom avea numele candidatului la președinția Fed niminalizat de Trump.

Cheltuielile sociale au crescut cu 400% în Polonia!

Pe de altă parte, mă întreb dacă Fed a aruncat o privire asupra Poloniei și asupra economiei sale pentru a găsi idei despre ceea ce ar putea duce la inflație. Guvernul polonez susține că a majorat cheltuielile sociale cu aproximativ 400% de la nivelurile guvernului anterior, reducând în același timp vârsta de pensionare și, de asemenea, majorarea veniturilor fiscale, pentru a reduce drastic deficitul. Creșterea inflației salariale a depășit 6% – față de nivelurile anterioare de 3-4%, iar inflația a crescut de la -1% la peste 2%. Probabil că nu există un singur răspuns, dar aș bănui că rădăcinile inflației din Polonia sunt în mare măsură stimulentele fiscale – la fel ca recenta revigorare a economiei canadiene. Problema cu majoritatea factorilor de decizie ai Fed și mentalitatea multor factori de decizie de la Washington este concentrarea lor asupra reformei ofertei de reducere a impozitelor și dereglementării. Dacă doriți ca o economie să crească aici și acum, cea mai rapidă rută este prin stimularea cererii.

Analiză EURUSD

EURUSD se situează deasupra mediei de 21 de zile, precum și din zona recentă de pivot de 1,1835, sugerând că intervalul de întoarcere la nivelurile de 1.2000+ poate fi o posibilitate.

Analiza de John J Hardy, Head of FX Strategy, Saxo Bank

Despre Saxo Bank

 Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiții și tranzacționare multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare și investiții. De aproape 25 de ani, misiunea Saxo a fost să faciliteze accesul persoanelor particulare și instituțiilor la investiții prin tehnologie și expertiză.

Bancă licențiată și reglementată complet, Saxo permite clienților privați și instituționali să tranzacționeze cu ușurință asset-uri multiple cu ajutorul unui cont unic, de pe mai multe terminale, în mod continuu. Suplimentar, Saxo furnizează clienților instituționali – cum ar fi bănci sau brokeri – execuții multi-asset, servicii de prime brokerage și acces la tehnologia de tranzacționare.

Platformele tehnologice de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are peste 1500 de angajați în centre financiare de pe întreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai și Tokio.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa