Noaptea Cercetătorilor Europeni a reunit peste 35.000 de participanți în 17 orașe din România

Au trecut zece ani de când România este parte din familia Uniunii Europene și tot zece de când a preluat tradiția comunității și prezentă viitoarelor generații oportunitățile de dezvoltare profesională prin evenimentele organizate la Noaptea Cercetătorilor Europeni. În acest an au participat 17 orașe într-un fel de competiție nespusă pentru o organizare cât mai bună și atragerea unui număr record de vizitatori.

Centrele orașelor Alba Iulia, Arad, Bârlad, Bacău, Brașov, București, Constanța, Cugir, Deva, Hunedoara, Galați, Oradea, Ploiești, Sibiu, Suceava, Tulcea și Zalău au găzduit vineri, 29 septembrie 2017, activități științifice și distractive, prezentări și oferte educaționale pentru un domeniu mai puțin accesibil publicului larg.

Comparativ cu anul trecut, numărul orașelor participante a crescut, păstrând tradiția dezvoltării conceputului și implicării comunităților de pretutindeni.

Pentru că evenimentul are ca principal scop atragerea tinerilor către știința cercetării din orice domeniu, este mai puțin important unde se organizează evenimentele, ci se analizează cât de mult se implică comunitatea locală în organizarea acestora. Pe termen lung, viitorii cercetători vor lucra fie în orașele în care s-au născut, fie în centre specializate din țara lor sau peste hotare, Participarea la activitățile proiectului reprezintă doar un început de drum.

Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare H2020, acțiunile Marie Sklodowska-Curie(MSCA) și își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Vă mulțumim tuturor pentru participare și vă invităm să vă alăturați în număr și mai mare, în 2018. Pentru informații despre eveniment și contact vă rugăm să accesați cu încredere website-ul: www.noapteacercetătorilor.eu