Noi fonduri Regio pentru modernizarea infrastructurii educaţionale rurale din judeţul Argeş

Acasa/administratie publica / institutii de stat, COMUNICATE DE PRESA, social/Noi fonduri Regio pentru modernizarea infrastructurii educaţionale rurale din judeţul Argeş
  • Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS.BUSINESS

Luni, 26 august, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia s-a semnat un nou contract de finanţare pentru modernizarea infrastructurii de învăţământ a judeţului Argeş. Comuna Călineşti, în calitate de beneficiar, va primi finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Extindere şi dotare Şcoala Generală cu clasele I – IV, sat Valea Corbului, comuna Călineşti, judeţul Argeş” în cadrul programului Regio, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii pentru formarea profesională continuă”.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 1.000.006,96 lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de 735.121 de lei (624.852,85 lei reprezintă fonduri nerambursabile FEDR, 95.565,73 lei fonduri de la bugetul naţional, iar 14.702,42 lei cofinanţarea eligibilă a beneficiarului).

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Prin implementarea acestui proiect, ce are ca termen de realizare 11 luni, se doreşte extinderea şcolii primare cu un corp nou de clădire, unde vor fi create un laborator de informatică, două săli de clasă, un nou grup sanitar şi o cancelarie pentru desfăşurarea în condiţii corespunzătoare a procesului instructiv-educativ. Totodată, prin asistenţa nerambursabilă Regio, unitatea de învăţământ din Valea Corbului va fi dotată cu mobiler nou, computere pentru utilarea laboratorului de informatică, precum şi materiale didactice atât de necesare elevilor.

Până în prezent, la nivelul judeţului Argeş au fost semnate în total 19 contracte de finanţare în cadrul Regio, pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, din care 10 proiecte au fost deja finalizate.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242-331-769, 0242-315-009, 0728-026-708, fax: 0242-313-167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top