Noi paşi pentru programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană

  • Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE

Vineri, 1 aprilie, Primăria Sibiu a organizat o întâlnire a grupului de lucru consultativ pe tema programului Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană, statut pe care regiunea Sibiu doreşte să îl obţină în 2019. Grupul de lucru este alcătuit în această etapă din primarul interimar Astrid Fodor, rectorul Universităţii Lucian Blaga – profesor universitar dr. Ioan Bondrea, profesorul universitar dr. Ilie Rotariu, profesor universitar dr. Cristian Radu, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie Sibiu – profesor dr. Eugen Iordănescu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu – domnul Alin Chipăilă şi şeful serviciului Cultură, Sport, Turism din cadrul Primăriei Sibiu – doamna Stela Matioc.

Primarul interimar Astrid Fodor a prezentat demersurile Primăriei Sibiu din punct de vedere financiar, strategic şi organizatoric pentru realizarea acestui proiect, care va fi cuprins în Strategia de Dezvoltare a Municipiului Sibiu pentru următorii ani.

Regiunea are nevoie de un nou program care să unească eforturile tuturor actorilor locali – autorităţi şi operatori, mediul de afaceri şi cetăţeni. Sibiul a dovedit că poate gestiona proiecte de anvergură europeană, cu rezultate bune pentru comunitate. Dacă va fi implementat cu succes, programul va aduce beneficii economice, sociale şi de imagine Sibiului şi întregii regiuni” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)

În cadrul întâlnirii au fost prezentate pe scurt scopul, zonele de interes şi indicatorii care trebuie avuţi în vedere în cadrul Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. Informaţiile au fost prezentate în contextul în care un grup de lucru restrâns lucrează în prezent la propunerea de program a Sibiului, dosarul de candidatură urmând să fie depus până la sfârşitul acestui an la organismul administrativ al platformei Regiune Gastronomică Europeană.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

În următoarea perioadă se vor face demersurile pentru înfiinţarea Asociaţiei care va implementa programul în regiunea Sibiu.

REAMINTIM faptul că platforma Regiuni Gastronomice Europene a fost iniţiată de Institutul Internaţional pentru Gastronomie, Cultură, Arte şi Turism. Sibiul este una dintre cele zece regiuni fondatoare ale reţelei Regiuni Gastronomice Europene, alături de Brabantul de Nord, regiunea Minho, regiunea Provence Alpes Côtes d’Azur, Regiunea centrală a Danemarcei – Aarhus, regiunea Lombardia, regiunea Riga, regiunea Istria, regiunea Catalonia şi regiunea Malta.

Această reţea a creat titlul onorific de REGIUNE GASTRONOMICĂ EUROPEANĂ, statut ce va fi conferit regiunilor care se angajează să promoveze cultura gastronomică, producţia locală de hrană şi hrană bio şi tradiţiile zonei. O componentă foarte importantă este promovarea corespunzătoare a produselor gastronomice locale şi transformarea lor într-un brand local.

Scopurile declarate ale programului sunt:

– promovarea culturii gastronomice locale pentru a clădi o identitate regiunii din acest punct de vedere şi pentru a educa populaţia în sensul formării unei culturi gastronomice
– dezvoltarea turismului local, cu accent pe gastronomia regiunii
– promovarea unei alimentaţii sănătoase, bazată mai ales pe producţia locală de alimente
– crearea unei legături mai puternice dintre urban şi rural
– sprijinirea producătorilor locali pentru ca aceştia să găsească piaţă de desfacere în regiune
– gestionarea responsabilă a resurselor de hrană

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top