Nokia, liderul mondial în industria de telefonie mobilă, a lansat smartphone-ul N8, terminal bazat pe Symbian 3, cea mai nouă ediţie a celui mai utilizat software pentru smartphone-uri din lume, care introduce optimizări importante, inclusiv suport pentru gesturi precum funcţionalitate multi touch, scrolling prin atingere şi zoom prin ciupire.

N8 este echipat cu o cameră de 12 megapixeli cu tehnologie optică de la Carl Zeiss, bliţ Xenon şi un senzor mare, care oferă posibilitatea de a realiza clipuri video la calitate HD.

Terminalul oferă utilizatorilor posibilitatea de a realiza clipuri video la calitate HD şi de a le edita cu ajutorul unui program intuitiv, integrat. Nokia N8 oferă, de asemena, acces la servicii Web TV ce includ programe, ştiri şi divertisment de la posturi TV – CNN, E! Entertainment, Paramount şi National Geographic. De asemenea, Ovi Store oferă conţinut suplimentar local Web TV.

Nokia N8 este optimizat pentru accesarea reţelelor sociale. Utilizatorii îşi pot actualiza status-ul, pot împărtăşi fotografii şi locaţia în care se află şi pot vizualiza în timp real fluxurile de pe Facebook şi Twitter cu o singură aplicaţie, direct de pe ecranul de start .

N